Press "Enter" to skip to content

Повернення 90-тих? На Харківщині молодики зі зброєю силоміць захопили фермерське господарство, незаконно змінивши перед цим власника (ВІДЕО)

Рейдерське захоплення фермерського господарства через суперечки навколо Врожаю і елеватора в селі Занки під Змієвом на Харківщині.

У селі Занки, на територію “Фермерського господарства Строгого А. Ф.” і фірми “Стратег-Агро” прийшли невідомі озброєні помпами і пістолетами люди, які назвалися новими господарями, повідомляє Політик.

Все почалося 7 вересня 2018 року, нотаріус Олександр Драгін на підставі підроблених документів про перехід права власності на корпоративні права вніс запис до Державного реєстру прав на нерухоме майно та їх обтяжень, згідно з яким було змінено назву ФГ “Строгого О.Ф.” на ФГ “Слобожанські поля”. Його володаркою стала Олена Маруняк, зареєстрована в Горлівці.

“8 вересня група з 150 чоловіків спортивної статури в балаклавах заїхала на територію елеватора, який належить ФГ” Точного О.Ф “в Зміївському районі Харківської області. Вони закрили ворота, заблокували вхід і вихід, почали навантажувати свої автомобілі зерном з елеватора і намагалися вивезти його в невідомому напрямку. Свої дії пояснили тим, що підприємство зараз належить новим власникам “, – розповів голова Всеукраїнського аграрного ради Андрій Дикун.

Екшен почався 11.09.18. Беззбройні поліцейські намагалися вести діалог, але виник конфлікт, почалася стрілянина. Кажуть, там був корд, і нічого не зробив. У них “наказ” не втручатися, пишуть автори ролику.

Сперечаються за новий елеватор потужністю 85 000 тон, а також за новий урожай. На елеваторі зберігається близько 20 000 тонн зернових культур нового врожаю.

Поранення отримали кілька людей, серед яких жінка, а також, глава “Терен Схід” Максим Жорін, власник елеватора Олександр Строгий, керівник штабу “Терен Схід” Владислав Соболевський, керівник НК Луганщини Владислав Кирилов, ветеран «Азову» Кирило Яковлєв, а також поліцейський . Кілька поранених активістів знаходяться в Зміївської районної лікарні. зокрема, Максима Жорина зараз оперують під загальним наркозом, витягли гумові кулі і свинцеву картеч.

Згодом таки на місце прибула Нцгвардія та навела порядок. Керівника, або ж одного із керівників блокади господарства екс керівника “Східного корпуса” Олега Ширяєва затримали. В ситуацію втрутився навіть міністр внутрішніх справ Аваков. На місце прибули і керівники Міністерства Юстиуцій, які пообіціяли розібратись у ситуації.

Be First to Comment

Залишити відповідь