Press "Enter" to skip to content

В адміністрації Путіна відмовилисься пояснити звільнення Умерова, та показати документи

У зверненні Семедляев зазначає, що Умерову усно повідомили про його помилування президентом, після чого літаком вивезли до Туреччини. Указ про помилування Умеров так і не отримав.

Адміністрація президента Росії відмовилася надати дані про обставини звільнення заступника голови Меджлісу кримсько-татарського народу Ільмі Умерова. Відповідь на адвокатський запит захисника Едема Семедляева, де він просив надати документи про помилування, надійшов з Москви, передає Політик посилаючись на Громадське.

«Надання цікавлять Вас відомостей не представляється можливим», — заявили в Адміністрації президента Росії.

Умеров і ще один із заступників керівництва Меджлісу Ахтем Чийгоз були звільнені за рішенням президента РФ, однак ніяких документів при цьому надано не було.

Кримський адвокат Едем Семедляев, який представляв інтереси заступника голови забороненого в Росії Меджлісу Ільмі Умерова в суді, направив до Адміністрації президента РФ адвокатський запит з проханням надати дані про помилування свого підзахисного.

У зверненні Семедляев зазначає, що Умерову усно повідомили про його помилування президентом, після чого літаком вивезли до Туреччини. Указ про помилування Умеров так і не отримав. Адвокат просить адміністрацію президента вказати номер документа і видати копію указу, якщо він приймався.

У вересні 2017 року заступник голови Меджлісу був засуджений Сімферопольським районним судом на два роки колонії-поселення за звинуваченням в публічних закликах до порушення територіальної цілісності країни за критику дій Росії в Криму і заклики до посилення міжнародних санкцій.

Звільнення Ільмі Умерова відбулося за участю президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана. Неофіційно повідомлялося, що указ про помилування Умерова, а також ще одного заступника голови Меджлісу кримсько-татарського народу Ахтема Чийгоза засекречений.

Днями турецький телеканал Haberturk повідомив, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова Туреччина обміняла на двох російських громадян, звинувачених у шпигунстві.

Be First to Comment

Залишити відповідь