Press "Enter" to skip to content

Українська мова стала другою офіційною в одному з муніципалітетів Бразилії, – СКУ

Депутати міської ради бразильського муніципалітету Прудентополіс ухвалили рішення про затвердження української мови другою офіційною.

Про це повідомляє пресслужба Світового конгресу українців, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Українська мова стала офіційною мовою муніципалітету Прудентополіс у Бразилії … Вітаємо з цим успіхом українсько-бразильську Центральну репрезентацію на чолі з віце-президентом Світового конгресу українців, адвокатом Віторіо Соротюком, який підготував проект закону й обґрунтування”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє бразильське видання Nossa Gente, рішення про визнання української мови в Прудентополісі було ухвалено у зв’язку з тим, що вона є другою за чисельністю носіїв у муніципалітеті (після португальської).

“Наявність двох офіційних мов є конституційним і відповідає статті 216 Федеральної конституції, яка встановлює, що нематеріальна культурна спадщина, яке містить традиції та спогади різних етнічних груп, що становлять бразильське суспільство, є бразильською культурною спадщиною”, – зазначає видання, цитуючи обґрунтування зазначеного законопроекту.

У документі також уточнюється, що Прудентополіс з 2019 року є містом-побратимом українського Тернополя, оскільки саме звідти до муніципалітету прибула найбільша кількість українських переселенців.

Be First to Comment

Залишити відповідь