Press "Enter" to skip to content

Вектор терапія в стоматології – в чому секрет популярності?

Як кажуть стоматологи, у кожної другої дорослої людини є симптоми пародонтиту. Однак люди, боячись болю, не поспішають звертатися до лікаря. Але медицина не стоїть на місці, і сьогодні в стоматології використовуються передові методи безболісного лікування. Найрезультативнішим способом боротьби з пародонтитом, що не викликає больових відчуттів, є вектор терапія. Зокрема, цю прогресивну методику активно практикує київська клініка «АНД» на Глибочицькій.

Чим небезпечні захворювання пародонту

Пародонтит, що приводить до розхитування зубів – небезпечне і підступне захворювання. Коли в ротовій порожнині розвивається запальний процес, м’які і кісткові тканини починають руйнуватися. Шейки і коріння зубів оголюються, з’являється кровоточивість ясен. Якщо запустити запалення, кісткова структура сильно зруйнується, і зуби будуть випадати. Тому при появі симптомів пародонтиту варто звернутися в стоматологію «АНД». Фахівці клініки позбавлять від захворювання методом вектор-терапії швидко і без болю.

Чому розвивається пародонтит

Причиною розвитку пародонтиту є діяльність хвороботворних бактерій. Накопичуючись в роті, вони досить швидко проникають до коріння зубів і викликають запалення. Руйнівний процес вражає не тільки ясна, але і частини зв’язкового апарату, який утримує зуби в щелепі.

Попередити появу пародонтиту допоможе ретельна гігієна порожнини рота. Але якщо патогенна мікрофлора вже проникла в зубні кишені – звичайна чистка зубів ще не зарадить. У коренів зубів почнуть з’являтися бляшки. Через деякий час вони затвердіють і перетворяться на зубний камінь. Такі відкладення – ідеальне середовище для харчування і розмноження шкідливих мікробів.

Поширення пародонтиту на обидва зубних ряди створює реальну загрозу для всього організму. Уникнути цього допоможе звернення в стоматологічну клініку в Києві, лікарі якої швидко й ефективно усунуть вогнище запалення.

Як запобігти розвитку пародонтиту

Щоб вилікувати ясна і ротову порожнину пацієнта, стоматологи клініки «АНД» на Лук’янівці акуратно прибирають зубний наліт. Після видалення відкладень і патогенної мікрофлори організму буде легше боротися із запаленням, і нормальний стан ясен почне відновлюватися.

В деяких випадках (наприклад, якщо запальний процес розвивається стрімко) пацієнту призначаються антибіотики. Іноді патогенна біоплівка з ясен забирається за допомогою хірургічного втручання. Але, звичайно, краще не доводити зуби до такого стану і звертатися до лікаря вчасно.

Vector-терапія – інноваційна методика усунення захворювання

Лікування методом вектор-терапії передбачає застосування високоточного ультразвукового устаткування.Також фахівці застосовують поліруючі матеріали, які роблять зубної корінь абсолютно гладким.

Процедура лікування виконується в кілька етапів:

  • Видалення нальоту і хвороботворних мікробів.
  • Полірування і очищення зубів апаратом Air Flow.
  • Проведення місцевої або загальної терапії протизапальними засобами.

Після цих маніпуляція проводиться безпосередньо вектор-терапія.

Особливості методики

Лікування пародонтиту проводиться приладом під назвою «Вектор». Лікар обережно вводить до зубної кишеню рідину, що видаляє мікробів, камінь і наліт. Потім шкідливі утворення вимиваються, і починається процес загоєння.

Ускладнень після процедури вектор-терапії практично не буває. Вже через годину пацієнт може їсти, пити і вести звичний спосіб життя, незалежно від того, чи є він студентом, чи домогосподаркою, працює на клініки пластичної хірургії в Києві чи промисловій фабриці в регіонах, на аудиторські фірми, приватні готелі чи будь-які інші підприємства. Але необхідно дотримуватись рекомендацій лікаря щодо дотримання гігієни порожнини рота. Також доведеться приїхати в клініку вдруге: лікар повинен переконатися в тому, що запалення усунуто. При необхідності процедура очищення ясен повторюється.

Записатися на прийом в стоматологію «АНД» можна по телефону +38 068 840 05 48. Є і другий варіант: зайти на сайт www.andclinic.com.ua і заповнити спеціальну форму.

Be First to Comment

Залишити відповідь