Press "Enter" to skip to content

Протезування на імплантах – новий тренд стоматології

При відсутності одного або декількох зубів у людини не тільки погіршується зовнішній естетичний вигляд в зоні усмішки, але і виникають функціональні проблеми.Однак видалення одного зуба не завжди є приводом замислитися про протезування на імплантатах. За винятком втрати передніх зубів, оскільки більшість людей намагаються швидше усунути цей непривабливий дефект.

При втраті жувального зуба люди не поспішають до стоматолога, адже його відсутність не зіпсує усмішку і навколишні цього не помітять. Але в цьому випадку виникають інші проблеми: зубний ряд починає зміщуватися, а між зубами утворюються щілини. До того ж при жуванні відбувається нерівномірний розподіл навантаження на зуби, що залишилися, а це з часом може призвести до їх пошкодження і навіть руйнування.

Імплантація – оптимальне рішення відновлення зубів

На сьогодні імплантація – це один з найкращих методів протезування, який дає можливість якісно замінити власний зуб на тривалий термін. У поняття «протезування на імплантатах» входять два послідовних етапи: вживлення штучного стрижня-кореня в щелепні кістки та фіксація на ньому зубної коронки.

Існує дві методики імплантації:

  • Двохетапна (класична). На першій стадії проводиться хірургічна операція з імплантації імплантату, на який через деякий час встановлюється формувач ясен. На другому, ортопедичному етапі закріплюється абатмент і фіксується коронка.
  • Одноетапна. Ця методика передбачає одночасну установку імпланта і тимчасової коронки, за одне відвідування стоматолога. Причому, коронка фіксується так, що вона не бере участі в жувальному процесі і є чисто декоративним елементом (людині ж хочеться відразу усунути дефект від видаленого переднього зуба). Після повного приживлення імпланта, через 2-4 місяці, встановлюється постійна коронка. Одноетапний варіант використовується зазвичай на передніх зубах, які були видалені з тієї чи іншої причини, найчастіше це перелом зубного кореня.

Вибір методики імплантації та період проведення протезування визначається фахівцем-ортопедом, при цьому він враховує побажання пацієнта та клінічну картину.

Протезування на імплантатах є дуже відповідальною процедурою, яку може здійснювати тільки досвідчений професіонал. Пацієнт повинен ретельно вибирати клініку і бути впевненим в кваліфікації не тільки імплантолога, а й ортопеда, адже саме від його роботи буде залежати кінцевий результат всього процесу. Помилка при фіксації коронки (наприклад, неправильний прикус) може стати причиною поломки всієї конструкції або призведе до повного відторгнення штучного кореня.

Протезування на імплантатах при відсутності декількох зубів

Відновлювальні процедури при декількох видалених зубах проводяться за тими ж методиками і принципам, що і при відсутності одного зуба.

Залежно від способу кріплення протези на імплантатах можуть бути:

  • Знімні. Такий вид фіксації застосовується для протезів з акрилу, які встановлюються на міні-імпланти. Найчастіше рекомендується через стоншування альвеолярної кістки і з метою більш зручного гігієнічного догляду за конструкцією.
  • Умовно-знімні або незнімні (стаціонарні). Така фіксація застосовується найчастіше. Мостоподібний протез кріпиться на стандартні імплантати, а коронки фіксуються на медичний цемент. Стаціонарна ортопедична конструкція може мати два види опори: штучний корінь та сусідні здорові зуби.

Вибір кріплення протезів на імплантатах здійснює фахівець, враховуючи медичні показання.

Вартість протезування на імплантатах

Звичайно, ціна на подібний спосіб відновлення зубів буде вище, ніж на інші методи. Натомість це найбільш довговічний, якісний і надійний вид протезування, який застосовується в сучасній стоматології. До того ж фахівці можуть запропонувати різні за вартістю варіанти імплантатів, від бюджетних до дорогих – завдяки чому скористатися даною послугою можуть і студенти, і бізнесмени, працівники промислових підприємств і розробники авторських парфумів, домогосподарки, співробітники аудиторських фірм та самозайняті ФОП.

Якщо пацієнту не потрібно проводити пластику твердих і м’яких тканин, а буде використаний лише стандартний набір процедур, то вартість протезування на імплантатах складе не таку вже й велику суму.

Після вивчення клінічної ситуації та на основі побажань клієнта стоматолог вибирає вид імплантаційної системи, тип фіксації і методику роботи.

Протезування на імплантатах – це один з найнадійніших варіантів відновлення видалених зубів. Численні відгуки пацієнтів і статистичні дані про проведені операції говорять про те, що імпланти міцні, не створюють незручностей пацієнтам і служать дуже довго (протягом 10-15 років).

Щоб скористатися протезуванням на імплантатах, необхідно звернутися в перевірену клініку з хорошою репутацією і кваліфікованими лікарями, які можуть професійно та якісно виконати всі процедури. Якщо ви живете в Києві – оптимальним вибором може стати естетична стоматологія на Печерську New Smile, записатися в яку можна за телефоном 044 337-77-59.

Be First to Comment

Залишити відповідь