Press "Enter" to skip to content

Україна домовилась з Казахстаном і підписала угоду про екстрадицію

Міністр юстиції України Павло Петренко і генеральний прокурор республіки Казахстан Кайрат Кожамжаров підписали в Астані два міждержавних договори, які дозволять більш ефективно співпрацювати правоохоронним органам і забезпечити виконання судових рішень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України, новину Політик пише посилаючись на Прямий.

Під час зустрічі відбулося підписання Договору між Україною та Республікою Казахстан про екстрадицію та Договору між Україною та Республікою Казахстан про правову допомогу у кримінальних справах.

Міністр юстиції наголосив, що забезпечення законності та виконання справедливих рішень судів є одними з ключових завдань кожної держави.

“Завдяки підписаним документам правопорушник не зможе переховуватись у жодній з наших країн. Ми забезпечили підґрунтя для ефективної співпраці правоохоронних органів обох держав у рамках розслідування кримінальних справ”, – підкреслив очільник Мін’юсту.

Він зауважив: основною метою укладення договорів є створення умов для взаємодії судів, органів прокуратури та інших компетентних органів щодо попередження та розслідування злочинів, а також здійснення заходів з конфіскації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Під час зустрічі Павло Петренко зазначив, що Казахстан є одним з ключових стратегічних партнерів України.

Be First to Comment

Залишити відповідь