Press "Enter" to skip to content

Українські емігранти в Португалії вимагають від ФІФА покарати гравця “Браги” за антиукраїнські висловлювання

Спілка українців у Португалії звернулася до ФіФА з вимогою дисциплінарного покарання гравця “Спортінг Клуб Брага” – Алана Озоріо, який опублікував на офіційній сторінці клубу відео із висловлюваннями спрямованими проти суверенітету та територіальної цілісності країни.

Про це повідомляється на сайті Спілки українців у Португалії.

В листі Спілки до комітету з етики та чесної гри ФІФА вказується, що недопустимими є зневажливі дії та образливі висловлювання один до одного представників національних федерацій, спортивних товариств, асоціацій, клубів, футболістів, які повинні усвідомлювати наслідки емоційних висловлювань і негативної поведінки та нести відповідальність за свої дії або бездіяльність, пише Політик посилаючись на УП.

Автори заяви вказують, що у своєму відео Озоріо заявив, що Україна складається з 24 провінцій, що не відповідає правді, оскільки півострів Крим є невід’ємною частиною (25 регіоном) України, який внаслідок силового вторгнення російської армії у березні 2014 року був незаконно анексований Росією.

Іншим, політичним твердженням порушника у згаданому відео, є вислів: “громадянська війна”, яка змусила футбольний клуб “Зоря” залишити дім. У заяві вказується, що  таке визначення, є продуктом російської пропаганди, яка насправді веде військові операції на території Східної України із застосуванням важкої бронетехніки, танків, та систем залпового вогню.

Крім того Спілка українців у Португалії нагадує ФІФА, що в січні 2015 року російськими системами “Град” бойовиками було обстріляно житловий район в Маріуполі, а спеціальна міжнародна комісія з розслідування катастрофи рейсу МН17 Малазійських авіаліній встановила, що ракета яка збила літак  була випущена системою “Бук” армії Російської Федерації з території підконтрольної проросійським сепаратистам.

“Своїм діянням Порушник грубо недотримавсястатутних вимог ФІФА і зобов’язаний понести відповідне покарання”, – підкреслюють автори документа.

Нагадаємо, 7 липня на Чемпіонаті світу збірна Хорватії з футболу в серії пенальті обіграла Росію.

Того ж вечора в мережі з’явилося відео, на якому екс-гравець київського “Динамо” Домагой Віда, який забив гол в тому матчі, а також скаут київського клубу Огнєн Вукоєвич присвячують свою перемогу також “Динамо” та українцям зі словами “Слава Україні!”.

Дисциплінарний комітет ФІФА виніс попередження Віді, оскільки організація розцінила його звернення як політичний жест. Хорватський футбольний союз також попередив Вукоєвича про неприпустимість політичних послань під час ЧС-2018.

Обурені рішеннями Міжнародної футбольної федерації користувачі Facebook влаштували “атаку” на сторінку ФІФА.

Хорватський футболіст Домагой Віда, який виголосив у роздягальні на камеру слова “Слава Україні!”, вибачився за це перед росіянами.

Be First to Comment

Залишити відповідь