Press "Enter" to skip to content

Трамп розкритикував положення щодо Криму та Росії в оборонному бюджеті США

Після підписання в понеділок закону про “Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони” (NDAA) президента США Дональд Трамп заявив: “я дуже пишаюсь своєю визначною роллю в цьому”.

Однак, через декілька годин після підписання, в письмовій заяві, Трамп висловив зауваження стосовно певних положень закону, інформує ukrainian.voanews.com.

Трамп, зокрема, розкритикував чотири з восьми положень законопроекту, що стосуються Росії включно з положенням, що забороняє фінансування будь-яких проектів, де припускається визнання права Росії на Крим а також забороняють військової співпрацю з Росією до того часу, поки Росія не виведе війська з України.

Інші розкритиковані Трампом положення закону стосовно Росії, містять вимогу до адміністрації Трампа звітувати про кроки вжиті у відповідь на порушення Росією угоди про Відкрите небо а також надавати звіти стосовно нової угоди з ядерної зброї START.

Всього Трамп висловив застереження стосовно 52 положень закону, в більшості з яких, на його думку, Конгрес намагався обмежити повноваження президента з проведення міжнародної політики.

Трамп вважає, що такі положення підривають роль президента як “єдиного представника країни в міжнародних відносинах”.​

Наявність такої заяви може означати, що Трамп не буде втілювати положення, які, на його думку, є суперечливими з конституційної точки зору, пише USA Today.

Видання таких заяв президентом під час підписання є звичною практикою у випадках затвердження масштабних законів, яким передували складні переговори. Таким законом є і “Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони” (NDAA) названий на честь сенатора Джона Маккейна.

Be First to Comment

Залишити відповідь