Press "Enter" to skip to content

Імовірність введення нових санкцій США проти Росії дуже висока

Президент США Дональд Трамп не піде на те, щоб відкласти впровадження нових санкції проти Росії за використання хімічної зброї під час отруєння Скрипалів.

Про це в ефірі “Прямого” заявив екс-міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, інформує prm.ua.

“В даному випадку ці санкції передбачені в законодавстві, яке було прийнято ще в 1991 році. Там чітко визначені терміни, тому я не бачу, яким чином можна уникнути їх застосування. В принципі, президент США може з міркування нацбезпеки їх відкласти, але не думаю, що в нинішній політичній ситуації він піде на такий крок. Тому можливість їх застосування дуже велика”, – зазначив він.

Грищенко наголосив, що в умовах нових анонсованих санкцій проти Росії запрошення Путіна до Вашингтону доведеться відкласти.

“Здійснення візиту за таких умов буде надзвичайно складним. З іншої сторони, у Росії є можливість дати запевнення, що вони повністю ліквідували всі запаси хімічної зброї, зокрема всього “Новічка”.

Але США, виходячи з положень цього законодавства, будуть вимагати дуже жорстких підтверджень, які будуть здійснюватись виключно шляхом інспекції на місцях. Думаю, тут буде серйозна проблема для тих, хто прийматиме рішення Москві. Сьогодні довіра до будь-яких запевнень із вуст владних кіл Москви відсутня”, – додав Грищенко.

Be First to Comment

Залишити відповідь