Press "Enter" to skip to content

Посуд для кафе і ресторанів

Відомо, що для ефективної роботи кафе чи ресторану мало вибрати якісне обладнання чи підібрати персонал. Важливо також купити посуд, який прослужить якнайдовше, буде відповідати вимогам до професійного інвентарю. Багато власників задаються питанням, який же посуд вибрати?

Умовно посуд для ресторанів та кафе можна поділити на дві групи: посуд для сервіровки і подачі та кухонний інвентар, в тому числі наплитний посуд. В інтернет магазині Торгоборуд Ви знайдете посуд по вигідним цінам, в різноманітному асортименті. Також у нас представлено багато професійного обладнання для ресторанів та магазинів: пароконвектомати, холодильні вітрини, торгові стелажі, промислові м’ясорубки, слайсери та багато іншого.

Гастроємності та інший професійний посуд

На кухні ресторану, кафе чи іншого закладу гастроємності – необхідний інвентар, який може використовуватись для багатьох завдань. Завдяки універсальним розмірам, та надійним матеріалам, гастроємності застосовуються в різноманітному обладнанні (тепловому, холодильному і т.д.), стійкі до впливу температури та легко миються.

Найбільш популярними являються гастроємності з нержавіючої сталі, оскільки відрізняються високою міцністю, довговічністю та практичністю. Можуть обладнуватись кришкою, ручками для зручного використання та ін.. Однак, гастроємності з полікарбонату чи поліпропілену також відрізняються надійністю, до того ж мають свої переваги (наприклад, можуть мати прозорі стінки).

Наплитний посуд з нержавійки є практично на кожній професійній кухні. Однак не варто забувати і про традиційний чавунний наплитний посуд, який прослужить надзвичайно довго. Також часто використовують мідний, алюмінієвий посуд для приготування страв.

Кухонний інвентар включає різноманітні розливні ложки, лопатки, шумівки, вінчики, друшляки, контейнери для зберігання та багато іншого, що допомагає в процесі приготування страв.

Окремо варто виділити кондитерський інвентар: силіконові, металеві форми, сита, листи, форми для шоколаду, допоміжні аксесуари. Використовується для приготування кондитерських виробів, випічки та ін..

Ножі і дошки також повинні бути якісними та міцними. Ножі – це професійний інструмент, часто повар має свій власний, індивідуальний набір ножів.

Для роботи за барною стійкою необхідний спеціальний барний інвентар, що застосовується для приготування напоїв та коктейлів (мірні стакани та мензурки, джигери, гейзери та багато іншого).

Сервіровка

Вибираючи професійний посуд для сервіровки, варто враховувати як меню, так і особливості інтер’єру, загальну концепцію закладу. Оскільки все разом має створювати цілісну картину, гармонійну атмосферу.

Для сервіровки в ресторані та кафе прийнято використовувати посуд з фарфору, що свідчитиме про статусність, рівень закладу.

Столові прибори з нержавіючої сталі прослужать довго та свідчать про престиж закладу. Варто вибирати професійні вироби, які розраховані на інтенсивне використання, часте миття.

Для напоїв варто зупинитися на скляних келихах, стаканах і т.д. Для кожного напою призначений скляний виріб певної форми, всі знають як виглядає бокал для коньяку, бокал для шампанського, пивний бокал та ін..

Перелік виробів для сервіровки включає різноманітні позиції: блюда, корзини, стійки та гірки банкетні, чафіндіши і диспансери, набори і млини для спецій. Даний інвентар може використовуватись як для банкетів, звичайного сервірування столу, так і для виїзних, кейтерінгових заходів.

Вибираючи конкретні позиції з-поміж великого асортименту інвентарю, варто пам’ятати, що «скупий платить двічі». Адже професійний посуд розрахований на інтенсивне, часте використання та миття, тому значно міцніший, зносостійкіший, ніж його побутові аналоги.

Be First to Comment

Залишити відповідь