Press "Enter" to skip to content

Лідер німецьких лібералів закликав заморозити суперечку про анексований Крим

Лідер німецьких лібералів Крістіан Лінднер виступив проти визнання анексії Криму і за спробу діалогу з Кремлем з інших питань. Про це він заявив в інтерв’ю DW.

Згідно з повідомленням, на виборах в бундестаг Крістіан Лінднер закликав “заморозити” суперечку про анексію Росією Криму, не визнаючи при цьому незаконне приєднання півострова до РФ.

“Анексія Криму – це порушення міжнародного права. Ми її не визнаємо. Санкції залишаються в силі”, – підкреслив К.Лінднер, передає Політик посилаючись на УНН.

У той же час лідер німецьких лібералів запропонував повернутися до “традиції німецької політики розрядки”.

“Необхідно все ж перевірити, чи можна зупинити спіраль ескалації і нарощування озброєнь, чи готова Росія змінити свою нинішню політику”, – пояснив він.

Крістіан Лінднер вважає, що таку готовність, якщо вона існує, Кремль навряд чи може проявити відразу в “складному питанні Криму”.

У зв’язку з цим Берліну слід пропонувати Москві переговори з інших питань, переконаний він.

“Якщо Росія не хоче вийти з глухого кута, то діючі санкції повинні бути посилені. Якщо Росія піде назустріч, можна поступово послаблювати санкції. Можливо, коли-небудь ситуація розрядиться настільки, що можна буде говорити і про Крим”, – резюмував К.Лінднер.

Нагадаємо, Міністр закордонних справ України Павло Клімкін різко розкритикував слова голови німецької Вільної демократичної партії Крістіана Лінднера щодо Криму.

Be First to Comment

Залишити відповідь