Press "Enter" to skip to content

Кабмін змінив процес надання субсидій населенню

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, якою вдосконалив процес надання житлових субсидій населенню. Про це повідомляє прес-служба уряду.

“Уряд України своїм рішенням удосконалив процес надання житлових субсидій населенню і зменшив період, за який враховуються доходи домогосподарств, з чотирьох до двох останніх кварталів,” – йдеться у повідомленні, передає Політик посилаючись на УНН.

Крім того документ дозволяє призначати субсидію недієздатній особі за заявою опікуна, а також врегульовує питання виплати призначеної субсидії на придбання твердого палива і скрапленого газу у разі смерті особи, якій було призначено субсидію.

Відповідна постанова КМУ №609 передбачає, що субсидія не призначатиметься лише за наявності заборгованості, загальна сума якої перевищуватиме 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Також урядом переглянуто соціальні нормативи споживання газу для побутових потреб і врегульовано питання проведення розрахунку невикористаних сум субсидій об’єднаннями співвласників багатоквартирного будинку та житлово-будівельними кооперативами.

Be First to Comment

Залишити відповідь