Press "Enter" to skip to content

Посланець Папи Римського прибув до Москви

За лінією державних контактів співрозмовником Маттео Дзуппі може стати представник адміністрації президента РФ.

Посланець Папи Римського кардинал Маттео Дзуппі прибув до Москви. Про це повідомила Римо-католицька архиєпархія Божої Матері у російській столиці у середу, 28 червня.

“Папський посланник з українського врегулювання, голова конференції італійських єпископів кардинал Маттео Дзуппі розпочне у середу в Москві другий етап своєї місії”, – йдеться у повідомленні.

Заззначено, що основною метою візиту буде “заохочення жестів людяності, які зможуть сприяти пошуку вирішення актуальної трагічної ситуації та шляхів для досягнення справедливого миру”.

Сьогодні відбудеться зустріч Дзуппі з архієпископом Павлом Пецці, а 29 червня, на свято апостолів Петра і Павла, о 19:00 за місцевим часом Дзуппі візьме участь у богослужінні в кафедральному соборі в Москві.

Стверджується, що за лінією державних контактів співрозмовником посланця Ватикану може стати представник адміністрації президента РФ.

Раніше речник Кремля Дмитро Пєсков стверджував, що президент РФ Володимир Путін поки що не планує зустрічатися з кардиналом Дзуппі.

Нагадаємо, 6 червня президент України Володимир Зеленський зустрівся з Матео Дзуппі, який перебував з візитом у нашій крїні. Також посланець Ватикану провів переговори з головою УГКЦ та деякими посадовцями, зокрема омбудсменом Дмитром Лубінцем – вони обговорювали питання депортації українських дітей. Також Дзуппі відвідав Бучу, де вшанував пам’ять загиблих.

Be First to Comment

Залишити відповідь