Press "Enter" to skip to content

Байден та Шольц обговорили підтримку України

Лідери двох країн констатували історичні зміни – збільшення видатків на оборону та відмову від російських джерел енергії.

Підтримка України канцлером Німеччини Олафом Шольцем “мала величезне значення”. Про це у п’ятницю, 3 березня, заявив президент США Джо Байден під час зустрічі із Шольцем у Білому, передає CNN.

“Ви активізувалися і надали критично важливу військову підтримку, і знаєте, я б сказав, що, крім вашої військової підтримки, моральна підтримка, яку ви надали українцям, була глибокою. І ви викликали історичні зміни – збільшення витрат на оборону та диверсифікацію без російських джерел енергії – я знаю, що це було непросто, дуже складно для вас”, – сказав Байден, наголосивши, що вони рухалися “в ногу” для підтримки Києва.
“Як союзники по НАТО, ми робимо альянс сильнішим і боєздатнішим”, – додав він.
У свою чергу, Шольц заявив, що Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно.
“Це дуже, дуже важливий рік через дуже небезпечну загрозу миру, що походить від Росії, яка вторглася в Україну, і дуже важливо, що ми діяли разом, що ми організувалися в ногу, і що ми змогли дати необхідну підтримку Україні протягом усього цього часу”, – сказав Шольц.
Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що Байден та Шольц проведуть переговори щодо війни в Україні.

Be First to Comment

Залишити відповідь