Press "Enter" to skip to content

Печерський районний суд Києва дозволив ГПУ заарештувати банківські рахунки сина Азарова у Швейцарії

Олексій Азаров, будучи народним депутатом збагатився на 600 тис. швейцарських франків, 500 тис. доларів США та 7 700 тис. євро, які розміщено у банківських установах Швейцарської Конфедерації, Італійської Республіки та Князівства Ліхтенштейн.

Печерський районний суд Києва схвалив клопотання Генеральної прокуратури України про арешт 10 банківських рахунків сина екс-прем’єр-міністра України Миколи Азарова Олексія у Швейцарії в рамках кримінального провадження щодо незаконного збагачення.

Дану постанову опубліковано на сайті Єдиного реєстру судових рішень, повідомляє “Політик” посилаючись на канал “112 Україна”.

«Клопотання старшого слідчого з ОВС Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України радника юстиції Синюка Д. А. про арешт майна – задовольнити» – йдеться у документі.

У постанові також йдеться, що в період з 12 грудня 2012 по 27 листопада 2014 Олексій Азаров, будучи посадовою особою (народним депутатом, – ред.), отримав зі невстановлених слідчим джерел вигоду майнового характеру у розмірі 7 700 тис. євро, 600 тис. швейцарських франків, 500 тис. доларів США, які розміщено у банківських установах Швейцарської Конфедерації, Італійської Республіки та Князівства Ліхтенштейн.

При цьому він з метою приховати свої справжні доходи та їх походження протягом 2012-2014 років як народний депутат задекларував сукупний дохід у розмірі лише 19 654 057 грн.

Зазначено, що 23 січня 2015 року за результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні Олексію Азарову повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 КК України (незаконне збагачення в особливо великих розмірах), і його оголошено у розшук.

Слідчий підкреслює, що арешт коштів, розміщених на рахунках Азарова-молодшого у Швейцарії, необхідний для забезпечення дієвості кримінального провадження та відшкодування збитків, завданих державі внаслідок вчинення ним злочину.

Нагадаємо, що батько Микола Азаров ховається на території РФ з лютого 2014 року. У Росії він разом з іншими екс-чиновниками часів Януковича заснував «Комітет порятунку України». Дана організація позиціонує себе як «тіньовий уряд України». Екс-прем’єр неодноразово заявляв, що має намір повернутися до України.

Be First to Comment

Залишити відповідь