Press "Enter" to skip to content

Виробництво натуральних солодощів – тренди в Україні

Кожна людина знає, що велика кількість цукру шкодить здоров’ю. Однак це стосується саме його надлишку. У помірних дозах цукор корисний і навіть необхідний організму. До того ж без нього неможливе й виробництво натуральних солодощів, які люди люблять з дитинства.

Думка фахівців

Своєю думкою про використання цукру в кондитерських виробах поділилася Олена Большакова, генеральний директор провідного українського виробника натуральних солодощів Sergio (TM Frukfetta). За словами пані Большакової, якщо в традиційні ласощі не додавати цукор, вони будуть несмачними.

Наприклад, цей харчовий продукт є головним інгредієнтом при виробництві лукума. Експериментуючи з додаванням фруктози замість цукру, фахівці компанії з’ясували, що солодощі набувають надто сухого і не дуже приємного смаку. Щоб розжувати такі ласощі, знадобиться більше і часу, і зусиль. З цієї причини натуральні солодощі Frukfetta не містять підсолоджувачів: в їх склад вводиться лише мінімальна кількість цукру.

Альтернативою цукру міг би стати мед, якого в Україні виробляється багато. Але улюблений багатьма продукт бджільництва є сильним алергеном, а значить, визначеному відсотку покупців доведеться відмовитися від солодощів з його вмістом.

Аналогічна ситуація виникає і зі стевією – рослиною з медовим смаком, використовуваною в якості натурального підсолоджувача. Зазвичай стевія додається при виробництві кондитерських виробів невеликими партіями. Але покупцям з алергією на пилок рослин вживати продукцію, в якій є стевія, не рекомендується. Що стосується цукру – алергія на нього виникає вкрай рідко.

Випуск натуральних солодощів за оригінальною рецептурою

Сьогодні виробництво кондитерських виробів з натуральним складом дає необмежені можливості для експериментів. Наприклад, деякі компанії в Україні налагодили процес виготовлення мармеладу, цукатів та інших солодощів з цього овоча або з його додаванням. До речі, в Ірані буряк їдять з цукром на десерт.

Як каже Олена Большакова, компанія Sergio першої в Україні зайнялася виробництвом натуральних солодощів. І її фахівці не зупиняються на досягнутому, постійно проводячи експерименти з новими смаками. Наприклад, зараз виробник планує додавати до складу натуральних цукерок «Фрукфетта» трави і спеції. На думку керівництва фірми, продукція з незвичайними ароматами, яку не випускає більше ніхто, буде мати успіх у покупців. Адже нею можна ласувати як вдома, так і на роботі, в якості перекусу чи окремого смаколику, поруч може бути і колумбійська кава, і вірменські коньяки, і китайський чай, ірландське віскі та безліч інших популярних напоїв.

Звичайно, на шляху створення оригінальних рецептів не обходиться без проблем. Деякі українські компанії почали випускати схожі за зовнішнім виглядом, але зовсім інші за складом і смаком ласощі, видаючи рецептуру за свою. В результаті на недобросовісних виробників навіть доводилося подавати в суд.

Але український споживач вже добре знає і любить якісну продукцію. Зростанню її популярності сприяє і цінова політика, яку проводить компанія. Щоб натуральні кондитерські вироби були доступні людям з будь-яким доходом, Sergio вже кілька років не піднімає ціни на свої солодощі. Якщо в цьому році вдасться зібрати хороший урожай ягід і фруктів – вони залишаться на тому ж рівні.

Джерело: офіційний сайт виробника натуральних солодощів в Україні www.sergio.com.ua

Be First to Comment

Залишити відповідь