Press "Enter" to skip to content

Лайф коучинг онлайн – чому він такий популярний?

Лайф-коучинг – англійське словосполучення, що означає «життєве наставництво, навчання» (life – життя, coaching – тренінг під керівництвом інструктора, репетитора). При спілкуванні з клієнтом фахівець-коуч, який має особливі професійні навички, допомагає людині виявити внутрішній потенціал, що раніше не використовувався, і направити його на досягнення бажаних результатів. Відомий психолог зі стосунків Алла Янсонс, яка в своїй практиці використовує лайф коучинг онлайн за допомогою спілкування по скайпу, акцентує, що наставник буде супроводжувати і направляти клієнта до тих пір, поки він не досягне поставленої мети.

По своїй натурі людині властиво прагнення до самопізнання і розвитку не тільки як особистості, але і в тому, чим вона займається по життю. Людина постійно відчуває потребу в самореалізації в професійному плані, у взаєминах з близькими і друзями, в сімейному житті.

Цю потребу сформулював давній філософ Сенека, коли вимовив крилату фразу: «Вік живи – вік учись, як треба жити».

Завдання лайф-коуча

Спеціаліст з тренінгів під час занять по лайф коучингу онлайн допомагає розкрити наявні приховані резерви та можливості, які клієнт не використав, і направити їх на досягнення життєвих цілей.

Потрапляючи в складні ситуації, багато людей губляться, не знаючи, що необхідно зробити, змінити у своєму житті, куди докласти свої зусилля, щоб вибратися з кризи. Більшість з них вважають за краще терпіти, «плакатися в жилетку» рідним і знайомим на труднощі й при цьому нічого не робити для усунення проблем. В цьому випадку краще всього звернутися до професійного фахівця з лайф коучингу онлайн, після занять з яким людина:

  • стане більш впевненою у собі і своїх можливостях;
  • пізнає себе і свій внутрішній світ;
  • розкриє наявні, невикористовувані резерви і навчиться спрямовувати свій потенціал на вирішення завдань, поставлених життям;
  • почне сприймати себе, як всебічно розвинену, унікальну і неповторну особистість;
  • навчиться гармонійним стосункам з оточуючими;
  • віднайде здатність грамотно і оптимально розподіляти свої сили на сімейні стосунки, професійну діяльність, відпочинок тощо.

Спеціаліст по лайф коучингу онлайн враховує життя людини в цілому, допомагає правильно розставляти пріоритети і розвиватися за різними напрямками, супроводжує і підтримує клієнта до отримання наміченого результату, незалежно від того, працює ця людина сама не себе чи велику промислову фабрику, надає послуги ТЦО в Києві чи репетиторство у Львові, продає фруктові чіпси в еко-бутику чи обіймає посаду топ-менеджера міжнародного концерну.

Специфіка лайф коучингу онлайн

Тренер-коуч розвиває в клієнтові здатність вчитися протягом усього життя. В результаті в людині розкривається потенціал до самостійного знаходження потрібних рішень, вона з гідністю приймає виклики, що постають на її шляху, і грамотно на них відповідає. Наставник вчить, як виявити приховані ресурси і використовувати їх для досягнення мети.

Професійний коуч не змінює особистісні характеристики людини, він лише спостерігає за змінами, які відбуваються в клієнті, підтримує їх і допомагає направити в потрібне русло. Щоб заняття приносили належний ефект, людина повинна брати відповідальність на себе, незалежно від того, яким буде результат: вдалим чи ні.

Сьогодні лайф коучинг онлайн є затребуваним і популярним напрямком, оскільки консультації фахівця по скайпу дають клієнту безліч переваг. Людина економить час і фінанси, отримує можливість спілкуватися з тренером в зручні для себе години, причому з будь-якого регіону планети.

Сучасний світ відрізняється божевільним ритмом життя і різноманітними кризами. Це призвело до того, що люди перестали ігнорувати проблеми психологічного плану, і багато хто став звертатися до професіоналів, тим більше, що зараз займатися з коучем можна не лише з України, а й з будь-якої точки світу.

Джерело: офіційний сайт провідного психолога і лайф коуча онлайн Алли Янсонс www.jansons.com.ua

Be First to Comment

Залишити відповідь