Press "Enter" to skip to content

Перевірка якості монтажу плитки

Перевірка якості монтажу плитки

Після закінчення монтажу кахлів у ванній кімнаті, коридорі, вітальні чи на кухні потрібно обов’язково перевірити якість виконання цієї роботи найнятим майстром. Плиточні роботи потрібно вміти перевіряти, щоб через деякий час кахлі не потріскались, не повідпадали, підлога і стіни були рівними і естетично привабливими.

Як перевірити якість плиточних роботи

Є декілька важливих моментів, які потрібно врахувати під час перевірки виконаних робіт з укладання кахлів.

  • Простукування поверхонь. Простукування дозволяє визначити, чи є під укладеним матеріалом пустоти. Робити це потрібно кісточками пальців. Цей недолік не відобразиться на довговічності експлуатації плитки. Але повісити на таку стіну шафу чи, наприклад, бойлер, буде проблематично. Кахлі можуть тріснути під час висвердлювання отворів. Така плитка може розбитися, якщо поводження з нею буде неакуратним.
  • Огляд швів. Вони повинні мати однакову ширину. Для цього майстер використовує спеціальні дистанційні пластикові хрестики. Якщо використовувалися хрестики на 1 мм, то шви не повинні бути ширшими – 2 чи 3 мм. Варто звернути увагу на якість їх затирання. Звичайно, це може вважатись дрібницею, та заповнення швів повинно бути повноцінним – без пропусків і надлишків затирочної суміші. В пропущених місцях вода буде потрапляти під плитку. З лицевого боку кахлі захищені від руйнування і пошкодження глазур’ю, із зворотного такого захисту немає.
  • Кути. Під час огляду кутів потрібно визначити, наскільки вони вертикальні. Це самі проблемні місця, в яких проявляются всі недоліки і помилки, допущені плиточником з невисокою кваліфікацією чи не надто акуратного в роботі. Щоб зробити кути якісно, потрібно мати неабиякий досвід. Нерідко у початківців ці місця виходять не дуже рівними, що досить помітно при огляді. В такому разі загальний вигляд відремонтованої кімнати буде не дуже привабливим.
  • Рівність стін. Щоб це перевірити, потрібно прикласти до стіни правило, що використовується для штукатурних робіт. Також можна використати будівельний рівень. Під ними не повинно бути ніяких проміжків. Звичайно, досить складно викласти кахлі ідеально, тому щілини в 1-2 мм на довгій стіні не будуть вважатися недоліком. Але більші перепади – то вже підтвердження невисокого професіоналізму майстра. Бажано перевіряти правилом поверхні як по вертикалі так і по горизонталі.

Знайти кваліфікованого плиточника не просто. Для його пошуку варто опитати родичів чи знайомих, ознайомитись з багатьма об’явами в газетах і в інтернеті. Послуги.UA – спеціалізований сайт, на якому ви точно знайдете надійного плиточника для ідеального виконання запланованого ремонту.

Be First to Comment

Залишити відповідь