Press "Enter" to skip to content

Вища освіта в Польщі: топ-5 університетів

Кожен з батьків мріє забезпечити своїм дітям найкращу освіту. У 2020 році є можливість обирати – вчитися у вітчизняних ВНЗ, чи обрати закордонні освітні заклади. Освіта за кордоном https://proekt-obk.com/ – реальна можливість для молоді отримати не лише європейський диплом, а й якісні знання, відмінну практичну підготовку. Роботодавці з України та країн ЄС завжди звертають увагу на те, який університет закінчував претендент на роботу. Адже престижні університети завжди дають якісні знання, тому й їх випускники – найбільш затребувані на ринку праці.

Ми підготували коротку інформацію про топ-5 вищих навчальних закладів Польщі згідно рейтингу «Perspektywy». Цей рейтинг є офіційним, він складається щорічно на основі об’єктивних критеріїв, які можна переглянути на сайті з рейтингом в Інтернеті. Цей рейтинг спеціально створено для абітурієнтів та для покращення якості вищої освіти, адже конкуруючи, ВНЗ вдосконалюються та пропонують вищу якість навчання та кращі умови своїм студентам.

Варшавський університет

Цьому освітньому закладу – більше 100 років. Серед його випускників – 5 нобелівських лауреатів. Він не лише багато років поспіль лідирує у рейтингу Perspektywy, а й входить в 500 найкращих ВНЗ світу. Мінімальна ціна за рік навчання – 2000 євро. На деяких спеціальностях є змога обирати мову навчання – польську або англійську. Для студентів з інших міст та країн пропонують місця у 6-ти гуртожитках. Ціни на проживання – 400-700 злотих на місяць. В цьому університеті у Польщі студенти активно займаються науковою діяльністю, задіяні в різноманітних творчих та спортивних секціях. Випускники цього ВНЗ найшвидше знаходять роботу, про що свідчить офіційна статистика.

Ягеллонський університет

Знаходиться він у Кракові та пропонує якісну освіту в Польщі для українців. Це один з найстаріших європейських ВНЗ, адже його було засновано ще у далекому 1364 році. Незважаючи на це, університет – дуже прогресивний, іде в ногу з часом та пропонує широкий вибір сучасних спеціальностей. Ціни за рік починаються від 900 євро. На деяких спеціальностях є змога обирати, на якій мові вчитись – це може бути польська або англійська. Студенти-іноземці мають змогу оселитися в університетських гуртожитках.

У 2020 році освітній заклад оголосив про нові умови вступу. Зокрема, абітурієнти, які будуть вчитися польською мовою, повинні будуть пройти співбесіду по скайпу на знання мови, а також продемонструвати нахили до навчання за обраною спеціальністю. Якщо ви хочете обрати англомовний курс, тоді потрібно буде надати сертифікат про знання англійської мови та пройти кваліфікаційну розмову.

Варшавська політехніка

Це провідний технічний освітній заклад країни зі 100-річною історією. Мінімальна ціна у політехніці – 2 тис. євро на рік. Тут також можна обирати – вчитися на польській чи на англійській мові. Для іноземних та іногородніх студентів тут пропонують місця у 12-ти сучасних гуртожитках, тому проблем з поселенням не повинно бути. Абітурієнтам є з чого обирати, адже політехніка пропонує 30 освітніх напрямків, в тому числі й найсучасніші.

Гірничо-Металургійна Академія

Це державний вуз Кракова, який входить у п’ятірку найкращих. Він також має столітню історію і пропонує навчання на 16-ти факультетах. Мінімальна річна ціна в академії – 1500 євро. Також в академії студентів з інших країн забезпечують місцями у гуртожитках, тут пропонують 8 тис. місць для поселення за дуже вигідною ціною – близько 400 злотих.

Університет ім. Міцкевича

Обираючи освіту за кордоном, не забувайте переглянути пропозиції цього навчального закладу. Він знаходиться у Познані і також відноситься до ВНЗ зі сторічною історією, адже його було засновано у 1919 році. Тут пропонують навчання на 220 спеціальностях, а ціни за рік починаються від 1500 євро. Абітурієнтам пропонують місця у 6-ти комфортних гуртожитках.

Be First to Comment

Залишити відповідь