Press "Enter" to skip to content

Перше працевлаштування в Польщі: що потрібно знати?

Кількість українців, які виїжджають на роботу в Європу, щороку стрімко зростає. Найбільш охоче їдуть до Польщі, і причин на це є декілька. Основною перевагою працевлаштування в Польщі, звичайно, є зарплата. Її рівень значно вищий, ніж можуть запропонувати вітчизняні роботодавці. Ще одна значна перевага цієї країни – її розташування. Впродовж кількох годин, максимум одного дня, можна доїхати до місця працевлаштування, а проїзд коштує недорого. Тому з точки зору логістики Польща – найбільш вигідний варіант. Не потрібно летіти до Португалії або довго їхати до Німеччини, щоб дістатися роботи. Якщо вас цікавить праця в Польщі без посередників на 2019 рік, вам варто переглянути безкоштовні вакансії на сайті Visa Pro. Це кадрова агенція, яка пропонує вакансії від роботодавців, саме завдяки ній ви можете влаштуватись легально. Саме про такий вид працевлаштування ми й розповімо більш детально.

Як влаштуватись без ризиків?

Перш за все, варто розуміти: пошук вакансій через Інтернет-сайти може бути дуже ризикованим. Саме тому краще звернутися до кадрового агентства, яке має ліцензію. Агентства пропонують доволі широкий перелік послуг, ви ж можете обрати для себе лише одну послугу – пошук вакансії для офіційної праці в Польщі. Завдяки цьому ви зможете влаштуватись по контракту і не переживати, що вам не дадуть зарплати. Адже якщо ви влаштуєтесь нелегально, роботодавець фактично не буде нести перед вами ніякої відповідальності.

Які переваги дає офіційне працевлаштування? Серед таких переваг:

  • впевненість у тому, що на вас буде чекати ваше робоче місце по приїзду;
  • регулярна оплата праці у повному обсязі;
  • можливість взяти лікарняний;
  • наявність на руках документів, які підтверджують ваше місце роботи.

Давайте з’ясуємо послідовність легального працевлаштування.

Крок 1. Ви звертаєтесь до кадрової агенції і розповідаєте, що знаєте та умієте, який у вас досвід та кваліфікація, який рівень зарплати ви б хотіли отримувати. Звертатись варто лише до тієї агенції, яка має ліцензію.

Крок 2. Вам підбирають вакансію на роботу в Польщі згідно ваших запитів, уточнюють нюанси з проживанням. Адже деякі компанії надають своїм співробітникам житло за мінімальну оплату або взагалі безкоштовно.

Крок 3. Ви отримуєте запрошення від вашого працедавця з Польщі, на основі якого можете відкрити робочу візу в Польщі. Саме така віза дозволить вам легально працювати на території цієї країни. У разі, якщо ви подасте документи у повному обсязі, ви без проблем отримаєте візу, така процедура є стандартною.

Крок 4. Підписання трудового договору або контракту, де прописується основна інформація щодо вашої роботи. Тут вказуються обов’язки обох сторін, прописується оплата праці в Польщі та інші нюанси. Бажано, щоб у кадровому агентстві також прочитали цей договір та подивились, чи він правильно складений.

Крок 5. Ваш від’їзд до польської компанії.

Які вакансії пропонують?

Зараз пропонують вакансії у таких сферах:

  • сільське господарство: зазвичай, це збір урожаю, є також пропозиції для доярок, по догляду за тваринами на фермах;
  • ресторанний бізнес: потрібні офіціанти, кухарі та помічники на кухні, прибиральниці;
  • будівництво: будівельники, різноробочі, арматурники, муляри;
  • догляд за дітьми (няні) та за людьми літнього віку;
  • готельний бізнес: покоївки, працівники на рецепцію.

На більшість із перелічених вакансій можна влаштуватися без знання мови. Звичайно, знання польської мови вітається.

Be First to Comment

Залишити відповідь