Press "Enter" to skip to content

Священники УПЦ МП влаштували мітинг під стінами Вінницької ОДА

Сьогодні, 4 січня, у Вінниці відбулися загальні збори духовенства Вінницької, Тульчинської та Могилів-Подільської єпархій, рішення про скликання яких було ухвалене створеною напередодні «Координаційною радою канонічних архієреїв єпархій УПЦ у Вінницькій області». До неї увійшли єпископи Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Могилів-Подільський і Шаргородський Агапітом та Вінницький і Барський Варсонофієм. Після зібрання, яке проходило у закритому форматі, священники рушили до Вінницької ОДА, де влаштували мітинг, пише Політик посилаючись на День.

Вони передали звернення в громадську приймальну голови облдержадміністрації Валерія Коровія. Про що саме йшлося у документів, коментувати відмовилися, зауваживши, що незабаром інформація з’явиться на сайті Вінницької єпархії УПЦ МП. Разом з тим священники висловили бажання персонально зустрітися з очільником області для приватної розмови. Як пояснив єписком Вінницький і Барський Варсонофій задля «зміцнення духовної та канонічної єдності ієрархів, духовенства та вірних єпархій УПЦ на території Вінницької області».

Загалом на мітинг під стінами ОДА зібралася з добра сотня священників. Прихожан чи вірян серед них не було. Представники духовенство поводилися мирно, щоправда у руках тримали плакати з закликами «припинити гоніння на канонічної церкви», «не порушувати конституційних прав віруючих УПЦ», «Вінниччина за блаженнішого Онуфрія» тощо.

Акція тривала не довго. Після того, як єпископи поспілкувалися з представником голови Вінницької ОДА, вони вирушили на могилу митрополита Макарія, що поруч із Спасо-Преображенським кафедральним собором. На територію храму, який належить Православній церкві України, їх не пустили.

Як писав «День», на Вінниччині вже двадцять релігійних громад зголосилися перейти до Православної церкви України. Частина з них оформила свої плани юридично, решта ще у процесі консультацій.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото автора

Be First to Comment

Залишити відповідь