Press "Enter" to skip to content

12-річний хлопчик помер від кору на Закарпатті

Батьки звернулись до поліції, з заявою про неналежне надання допомоги дитині.

Трагедія сталась позавчора, у суботу 27 жовтня. Зранку, близько 07:00 години 12-річний хлопчик з села Страбичово був доставлений у Закарпатську обласну дитячу лікарню в інфекційне відділення . Стан хлопчика на той момент був вже середньої важкості. Про це Mukachevo.net розповів головний лікар дитячої обласної лікарні Роман Шніцер, пише Політик.

— Попередньо лікарі діагностували у нього кір. Захворювання було вже десь близько тижня на дому. За медичною допомогою раніше до нас не звертався. Привитий не був. Тобто маємо запізніле поступлення, – коментує лікар.

Стан хлопчика різко погіршився і його перевели у реанімаційне відділення.

— Вже були холодні кінцівки Порушення мікроциркуляції, його відразу перевели у реанімаційне відділення. Там продовжувалась негативна динаміка, падіння тиску, розлади життєво важливих органів, і на цьому фоні наступила смерть у дитини. Такий миттєвий перебіг хвороби, – зазначив Роман Шніцер.

Чому батьки не звернулись за допомогою раніше, поки що не відомо. Разом з тим, вони звернулись до правоохоронців з заявою про неналежне виконання своєї роботи лікарями.

У Мукачівському районному відділі поліції розповіли Mukachevo.net, що відомості внесені в ЄРДР, відкрито провадження за ч.2 статті 140 ККУ, тобто неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником.

У лікарні зазначили, що спочатку проведуть всі експертизи, а вже за їх висновками будуть діяти далі.

— Ми повинні мати результати судово-медичної експертизи, ми чітко повинні знати причину смерті дитини і підтвердити її на судово-медичному розтині. Були забрані імуноглобуліни аби підтвердити діагноз кору, а це не швидко робиться. І тільки після цього ми можемо проводити подальші дії. Це стосується вже останнього етапу лікування коли він поступив до нас у лікарню, – зазначив Роман Шніцер, і додав, – До того треба проводити комісійне обстеження, чому дитина була не привита, тим більше, що у нас 1, 4 роки проводиться щеплення чи була відмова, чи не було відмови? Ця перевірка вже буде проводитись паралельно медичною службою Мукачівського району.

Be First to Comment

Залишити відповідь