Press "Enter" to skip to content

Еліна Світоліна перемогла у Підсумковому турнірі: подробиці + КАДРИ

Вольова перемога у фіналі над Стівенс. Браво, Еліна!

Еліна Світоліна майже не програє в фіналах. Перед вирішальним матчем на Підсумковому турнірі-2018 українка зіграла 14 фіналів, програвши лише два. Її статистика була чи не найбільшим козирем Еліни перед грою проти Слоан Стівенс. Інший козир — відносна свіжість, адже свій півфінал українка дограла на чотири години раніше, новину пише Політик посилаючись на СпортАрену.

У першому сеті, втім, усе було доволі погано. Перший віннер — у п’ятому геймі, а за стартові три гейми — 9 невимушених помилок. Для Еліни, яка будує свою гру від захисту, така статистика була рівноцінною смерті. Як наслідок, перші три гейми дісталися Стівенс, один з них — на подачі Еліни.

До кінця сету Світоліна підрівняла статистику, але не змогла відіграти той брейк — 3:6.

У другому сеті Еліна майже не помилялася (усього 6 невимушених), показала колосальні 70% влучань першої подачі, а також достатньо часто загострювала гру. Стівенс з кожним геймом гра давалася все важче, а у довгих розіграшах вона зазвичай поступалася.

Та й взагалі, у Слоан не пішла перша подача, що призвело до трьох програних подач. Еліна програла лише один гейм на своїй подачі — 6:2 в другому сеті на користь українки.

Долю матчу вирішили другий та третій гейм вирішального сету. Спершу Еліна виграла довгий гейм з другого брейк-поїнту, а потім відіграла три брейк-поїнти американки, збільшивши перевагу до 3:0. Майже одразу Слоан зробила зворотній брейк, здавалося б, повернувши інтригу в матч, але це була агонія.

У Стівенс банально не залишилося сил на довгі розіграші, а Еліна вдало переводила м’яч на ту половину корту. Спершу українка зробила брейк при рахунку 3:2, потім впевнено взяла свою подачу, а після того з першого матчболу закрила гру — 6:2 в третьому сеті.

Еліна Світоліна — тріумфаторка Підсумкового турніру-2018. Це перший подібний успіх як в історії України, так і в кар’єрі Світоліної.

WTA. Підсумковий турнір. Фінал

Слоан Стівенс (США, 5) — Еліна Світоліна (Україна, 6) 1:2 (6:3, 2:6, 2:6)

Be First to Comment

Залишити відповідь