Press "Enter" to skip to content

Полтавська Ворскла здобула дебютну перемогу в Лізі Європи (ВІДЕО ОГЛЯД)

Нелогічна, але перша, історична і дуже важлива

Гра забудеться – результат залишиться. Так, “Карабах” значно більше володів м’ячем, агресивніше атакував і створив рази в три більше гольових епізодів, особливо в першому таймі домінували господарі. Однак гості витримали цей натиск, на другий тайм вийшли більш зібраними і налаштованими на протистояння, що допомогло реалізувати перший же небезпечний момент. Всім відомо, що у футболі немає логіки, далеко не завжди це правило працює нам на користь – сьогодні приємний виняток. У грі мільйонів перемогу зазвичай святкує та команда, яка більш уважно ставиться до своїх створених моментів, і добре, що цього разу такою командою стала “Ворскла”, новину Політик пише посилаючись на Футбол.

Початок гри виявився досить обережним, ніщо не віщувало, що “скакуни” через хвилин 15-20 після стартового свистка організують кілька штурмів і створять пару гольових ситуацій. Власне, господарі так само максимум уваги приділяли обороні, і навіть коли “розкочегарилися” на своїй половині поля залишали великі сили. Однак ті гравці, які йшли вперед істотно загрожували воротам Шуста.

Тиск поступово наростав, гості зовсім забули про контратаки, і якщо перші удари Емегара були безпечними, то на 22-й хвилині Мічел головою ледь не переправив м’яч у ворота. Боротьбу в штрафному полтавці програвали недозволено часто, іноді захисники давали своїм опонентам надто багато вільного простору.

Були періоди в грі, коли за рахунок дрібного фолу “біло-зелені” зривали комбінації “Карабаху”, при цьому стандарти господарі розігрували досить небезпечно. Один з найбільш гострих моментів у команди Гурбанова створив Садихов, його удар по воротах міг переправити все той же Мічел, пощастило, що м’яч пролетів поруч зі штангою. Взагалі перший тайм підопічні Сачка провалили, жодного удару по воротам не завдали, і всього тричі (!) м’яч опинявся в штрафному майданчику господарів. Можливо, позначалося хвилювання або невпевненість в своїх силах.

Зате другий тайм “Ворскла” почала блискуче, буквально перша атака завершилася смачним ударом Кулача, здалеку, метрів з 35-37-ми стріляв Владислав, голкіпер виявився не готовий до цього і не жорстко поставив руки. Від Вагнера сфера залетіла в сітку. Як не дивно, але цей гол додав максимум впевненості гостям і вони не стали відходити назад (що часто роблять в чемпіонаті України, коли перші забивають). У певні відрізки матчу гра йшла на зустрічних курсах, команди нагадували азартних гравців в покер, які намагаються підловити один одного на помилці.

Відігратися господарі могли після ударів Емегара і Герье, на щастя, влучності цим ударам не вистачало. Потім на поле вийшли Мадатов і Деларж, вони додали конструктивних дій, швидкості, але “Ворскла” трималася і не допускала помилок першого тайму – намагалася контратакувати, а це в свою чергу змушувало суперника витрачати сили на оборону.

Крім Кулача у полтавців необхідно відзначити Ребенка, навіть незважаючи на те, що у Павла були помилки. Але хавбек виконав колосальний обсяг роботи, встигав в атаку і повертався в оборону, роздавав хороші вивірені передачі. Втім, в такій грі некоректно відзначати когось одного-двох, необхідного результату домоглася вся команда, і на останніх хвилинах вся “Ворскла” грамотно відбивалася, відстоявши-таки необхідний рахунок.

З огляду на цю перемогу, можна навіть сподіватися, що команда Василя Сачка ще побореться зі “Спортингом” за друге місце в групі. “Арсенал” обіграв лісабонців і всього три очки розділяють суперників – чому б не створити сенсацію? Хоча варто визнати, що є багато проблем в організації гри у полтавців і без удачі “біло-зеленим” в єврокубках може бути складно.

Ліга Європи. Третій тур
Азербайджан. Баку. Стадіон: “Олімпійський”

“Карабах” – Ворскла 0:1
Гол: Владислав Кулач 48

“Карабах”: Вагнер, Гара Гараєв, Максим Медведєв, Симеон Славчо (Філіп Озобіч 58), Інносент Емегара (Махір Мадатов 58), Маркос Мічел, Араз Абдуллаєв (Дзонь Деларж 69), Рашад Садихов, Абделла Зубір, Якуб Жежнічак, Вільд- Дональд Гурріа

“Ворскла”: Богдан Шуст, Ігор Пердута, Наджиб Якубу (Ніколас Карека 46), Олександр Скляр, Владислав Кулач (Михайло Сергійчук 77), В’ячеслав Шарпар, Володимир Чеснаков, Вадим Сапай, Юрій Коломоєць, Ардін Даллку, Павло Ребенок

Попередження: Абделла Зубір 64 – Владислав Кулач 4, Ігор Пердута 41, Ардін Даллку 79, Михайло Сергійчук 87

Be First to Comment

Залишити відповідь