Press "Enter" to skip to content

Українка Ястремська провела неймовірний фінал Гонконгу, та несподівано виграла перший турнір WTA в кар’єрі

У Гонконзі Даяна Ястремська здебільшого збирала скальпи місцевих тенісисток: на шляху до фіналу вона перемогла двох представниць Китаю, спершу — третю ракетку країни, потім — другу. У фіналі, як і належить, українка грала проти головної загрози: першої ракетки Китаю.

Ван Цян на шляху до фіналу подолала куди більш іменитих суперниць: саме вона вибила Еліну Світоліну, а потім дотиснула Гарбіньє Мугурусу. Зважаючи також на 24-й номер в світовому рейтингу (у Даяни — 102 позиція), саме Ван була фавориткою матчу, пише Політик посилаючись на СпортАрену.

Але так було хіба до матчу. Уже на першій подачі Ван Ястремська заробила два брейк-поїнти. Щоправда, не реалізувала їх, але це було хіба питанням часу. Тенісистки обмінялися двома виграними подачами, а потім Даяна взяла чотири гейми підряд. Дуже просто і невимушено, розстрілюючи суперницю по кутах.

Українка Ястремська провела неймовірний фінал Гонконгу, та несподівано виграла перший турнір WTA в кар’єрі

Старт другого сету також залишився за українкою — вона взяла ще чотири гейми підряд, 4:0. Продовжити серію Ястремська не змогла, вперше програвши свою подачу, але моментально зробила ще один брейк і вийшла подавати на матч.

Це був найважчий гейм: Даяна боролася проти себе і своїх нервів. Дуже багато помилок, декілька подвійних помилок, гейм тривав майже 11 хвилин. У Ван було чотири брейк-поїнти, у Ястремської — чотири матч-боли. З четвертої спроби 18-річна українка таки закрила гру, вигравши матч з рахунком 6:2, 6:1.

Для Даяни — це перша перемога на турнірі WTA в кар’єрі. З понеділка Ястремська підніметься на 36 позицій в світовому рейтингу і посідатиме 66-е місце. Це найкращий результат в її кар’єрі.

WTA. Гонконг. Фінал

Ван Цян (Китай, 6) — Даяна Ястремська (Україна) 0:2 (2:6, 1:6)

Be First to Comment

Залишити відповідь