Press "Enter" to skip to content

В окупованому Росією Криму більше не обслуговують картки систем Visa і MasterCard

В тимчасово окупованому Російською Федерацією українському Криму АТ “Генбанк”, який входить в групу Банку Росії та знаходиться під західними санкціями, починаючи з 14 серпня 2018 року припинив обслуговувати банківські картки платіжних систем Visa і MasterCard.

Про це повідомляє “РБК-Україна” із посиланням на прес-службу організації, пише “Політик“.

Як повідомляється, всіх клієнтів “Генбанку” переводять на картки платіжної системи “Мір”, які розроблені російським Центробанком.

Зазначимо, на даний момент, щоб розраховуватися платіжною карткою “Мір” за кордоном, потрібно додатково оформляти спільну платіжну картку.

В “Генбанку” пов’язують рішення про припинення операцій по Visa і MasterCard із введеними у 2014 році санкціями щодо російських банків.

Нагадаємо, раніше посли Європейського союзу схвалили продовження санкцій проти осіб і компаній, які несуть відповідальність за порушення суверенітету України в окупованому Криму.

У березні ЄС оприлюднив рішення про продовження індивідуальних санкції за підрив і загрозу територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України – санкції продовжені на шість місяців до 15 вересня 2018 року та застосовуються до 150 осіб та 38 компаній.

Be First to Comment

Залишити відповідь