Press "Enter" to skip to content

Динамо пройшло Славію, та вийшло в плей-офф Ліги Чемпіонів

Кияни всуху обіграли чехів на НСК Олімпійський.

Динамо тиждень тому зіграло внічию зі Славією (1: 1) в Празі. Цей рахунок змушував чехів йти вперед.

Але швидкий гол вдався не гості, а Динамо – Вербич замкнув навіс зі штрафного від Циганкова.

Славія у відповідь накрутила темп і до перерви штурмувала ворота киян. Було небезпечно, а одного разу чехи навіть забили, але гол був відмінений після сумнівний офсайд.

У другому таймі картина продовжилася – Славія атакувала, Динамо оборонялось. В одному з епізодів Мілан Шкода з двох метрів примудрився пробити вище воріт киян. Ті покарали чехів за марнотратство миттєво – Циганков вивів на ворота Бесєдіна, а той не схибив.

У наступному раунді кваліфікації Ліги чемпіонів Динамо зіграє проти переможця пари Аякс – Стандард.

Розбір матчу

Швидкий гол зіграв проти Динамо

Славія досить активно почала матч, але кілька успішних дій Дениса Гармаша в захисті швидко повернули ситуації на свої місця: Динамо поступово забрало м’яч і почало грати в позиційний футбол. Але потім сталося щось дивне: Віктор Циганков подав зі штрафного, Беньямін Вербич зіграв на випередження і забив.

Цей гол, схоже, не входив в плани Динамо: ще хвилин 10-15 команда відіграла першим номером, створила кілька моментів, а потім віддала м’яч супернику. Навіщо? Не зрозуміло.

Важливо не тільки те, що Динамо віддало м’яч, як і те, що кияни губилися в захисті. Славія, абсолютно ніяка після пропущеного м’яча, не просто огризалася, а дійсно грала потужно. Дуже просто і потужно. Якби суддя зарахував гол чехів, він був би цілком заслуженим.

Після перерви команда Олександра Хацкевича перебудувалася, почала краще грати на утримання. Це було те Динамо, яке всім відомо. А ось в першому таймі, схоже, кияни сіли в захист не заплановано, а ситуативно, від цього і виникли проблеми.

Славія занадто швидко пішла у ва-банк

Йіндржіха Тршіповскі зрозуміти можна – його команді треба було забивати. Тим більше, Динамо вже занадто відверто грало на утримання, щоб не піти в атаку великими силами. І якби Томаш Соучек забив з двох метрів, ніяких претензій до чехам не було б – рахунок 1: 1 кардинально змінив би гру.

Але Соучек промазав. А потім забило Динамо. Тактика Тршіповскі не зіграла: грати все в атаку за 20 хвилин до кінця матчу – це був ризик. Цей ризик коштував Славії місця в плей-офф Ліги чемпіонів.

Чи можна було зіграти по-іншому? Так звичайно. Але Тршіповскі не любить грати в довгу, його Славія часто ризикує і часто йде великими силами в атаку. Тренер не змінив собі, і Динамо може його тільки подякувати.

Сидорчук провалив матч. Він гірший, без питань

Пам’ятайте, з чого почалася та сама атака Славії, яка закінчилася голом? Сергій Сидорчук в простій ситуації вирішив віддати пас назад, але віддав його занадто погано – Микита Бурда поборовся, але Славія заробила кутовий. Потім був гол, але його скасували.

Цей момент, втім, був не єдиним, де Сергій зіграв слабо. Він повинен був стати сполучною ланкою між атакуючої чотирьох (Вербич, Циганков, Шепелєв та Бесєдін) і захистом. Замість цього капітан грав або назад, або в сторону. Ніяких швидких переказів, ніяких цікавих рішень. Чому у Динамо не йшли контратаки спочатку другого тайму? Так, так, це через Сергія Сидорчука.

Слабка реалізація відгукнеться Динамо в плей-офф

Добре, що Артем Бесєдін забив другий гол. Але ж питання про перемогу можна було знімати раніше – в першому таймі дубль міг оформляти Вербич, і той же Бесєдін кілька разів брав неправильні дії в завершальній фазі атаки.

Ситуація ускладнилася вже при рахунку 2: 0. Кілька разів відмінні шанси упустив Циганков, ще в парочці випадків погано зіграв Володимир Шепелєв або хтось інший. Динамо, незважаючи на валідольні 30-40 хвилин, зіграло в гарний контратакуючий футбол, але у киян дуже слабка реалізація моментів. Славія пробачила, але чи вибачить Стандард? Або Аякс?

Гравець матчу – Беньямін Вербич (Динамо)

Кращий. Без зайвих слів.

Be First to Comment

Залишити відповідь