Press "Enter" to skip to content

Зниклий український воїн, загинув прикриваючи відхід побратимів. Тіло героя захопили окупанти

Український військовий, який 8 серпня зник на Донбасі під час бойових дій, загинув у бою з російськими окупантами

Про це повідомляє прес-центр штабу Об’єднаних сил.

“З великим сумом повідомляємо, що вчора стала відома доля військовослужбовця Об’єднаних сил, з яким був втрачений зв’язок під час виконання бойового завдання 8 серпня 2018 року. На превеликий жаль він загинув, а тіло героя потрапило до рук окупантів, які безжалісно та безсоромно використали його для пропагування ідей руського миру та війни”, – йдеться у повідомленні, пише Політик посилаючись на Еспресо.

Дмитро Михайлович Український народився та виріс на Донбасі. З початком окупації почав захищати Україну зі зброєю в руках.

8 серпня у складі розвідувальної групи Дмитро Український виконував завдання у так званій сірій зоні. Будучи командиром групи прикриття зрозумів, що потрапив у засідку, та прийняв бій. Основна група, отримавши від нього доповідь про засідку, почала відхід. Дмитро Український разом з побратимом, якому щойно виповнилося 19 років, вступили у бій із переважаючими силами противника.З’ясувавши, що основна група відійшла, і отримавши наказ на відхід, залишився серед ворогів і наказав відходити 19-річному розвіднику.

“Молодший сержант Дмитро Михайлович Український загинув як герой. Пам’ять про нього завжди залишиться у серцях його побратимів. За мужність та героїзм в ході виконання бойового завдання Дмитра Українського представлено до державної нагороди посмертно”, – повідомили у штабі ООС.

  • Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час бойових дій на Донбасі 8 серпня один український військовий загинув, ще один зник, троє – зазнали поранень. Окупанти втратили двох бойовиків загиблими та чотирьох – пораненими.

Be First to Comment

Залишити відповідь