Press "Enter" to skip to content

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш про ситцацію із КНДР

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш вважає, що Північній Кореї необхідно повністю виконувати міжнародні зобов’язання у зв’язку з зростанням напруженості на Корейському півострові. Про це повідомляє Сіньхуа.

“Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що КНДР слід “у повній мірі виконувати міжнародні зобов’язання” і “виходити на осмислений діалог”, щоб була можливість пом’якшити напруженість на Корейському півострові”, – йдеться в повідомленні, пише Політик посилаючись на День.

Раніше повідомлялося, що Рада Безпеки ООН незабаром може знову посилити санкції проти КНДР за незмінні спроби розробити ефективну ядерну зброю.

У свою чергу, на початку серпня члени Ради Безпеки ООН схвалила резолюцію, що передбачає введення додаткових санкцій проти КНДР. Нею передбачається ембарго на поставки з країни вугілля, заліза, свинцю і морепродуктів, що позбавить Пхеньян третини доходів від експорту, скоротивши його до двох мільярдів доларів. Також вводиться заборона на збільшення кількості північнокорейських робітників у країнах-учасницях ООН, створення нових та розширення спільних підприємств, що діють з КНДР.

Нагадаємо, Північна Корея спроможна самостійно виробляти двигуни для ракет, повідомив Reuters неназваний представник американських спецслужб у вівторок, 15 серпня.

Be First to Comment

Залишити відповідь