Press "Enter" to skip to content

Відомий історик В’ятрович, про заяви Польші відносно Української історичної політики ВІДЕО

Зауваження з боку Польщі та Польського інституту національної пам’яті про те, що ми займаємося чимось не тим, що власне шкодить польсько-українським стосункам, звучать досить смішно.

Про це в ефірі програми FACE2FACE з Тетяною Даниленко (щосереди та щоп’ятниці о 19:30 на телеканалі ZIK) заявив голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, пише Політик посилаючись на ЗІК.

«Зауваження з боку Польщі та Польського інституту національної пам’яті про те, що ми займаємося чимось не тим, що власне шкодить польсько-українським стосункам, звучать досить смішно. Насправді, проблема дещо в іншому, більш глибшому вимірі. І проблема полягає в тому, що Україна протягом тривалого часу не приділяла належної уваги відстоюванню своїх поглядів на своє минуле та на свою історію», – заявив Володимир В’ятрович.

Голова Українського інституту національної пам’яті зауважив, що тривалий час в Україні вважалося, що власна історія – це дешевий ресурс, який можна обміняти на якісь інші більш вигідні ресурси.

«До прикладу такі, як ціна на газ, чи якісь інші економічні, політичні, або геополітичні чинники. І таким чином Україна спілкувалася до прикладу, з Російською Федерацією, таким чином Україна спілкувалася і з Польщею», – зауважив голова Українського інституту національної пам’яті.

Володимир В’ятрович пояснив, що Україна тривалий час «заплющувала очі на будь-яке нав’язування своїх поглядів стороннім країнам».

«Класичним прикладом у цьому випадку є поведінка Януковича, який на першому своєму Міжнародному форумі у квітні 2010 року з легкістю відмовився від попередньо напрацьованої концепції Голодомору, як геноциду. Він під аплодисменти РФ заявив, що геноцид бу спільною трагедією усіх радянських народів. Очевидно, що наші західні сусіди так само розуміли, що для України це не є питання пріоритетне, тому й нав’язували вирішення тих, чи інших питань»,– акцентував гість програми.

Нагадаємо, голові Українського інституту національної пам’яті Володимиру В’ятровичу заборонили в’їзд до Польщі.

Нещодавно глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що його міністерство складає перелік українських чиновників, яким заборонять в’їзд до Польщі. Офіційно жодних прізвищ не називалося.

Be First to Comment

Залишити відповідь