Press "Enter" to skip to content

У Мінську чергове засідання Тристоронньої контактної групи домовилось про нову “тишу”

23 серпня відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі. У ньому взяли участь також посланці ОРДЛО (окремих районів Донецької і Луганської областей), як прийнято офіційно називати тимчасово окуповану територію на сході України.

Прес-секретар українського представника Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у мережі Facebook написала: «Сторони зобов’язуються вжити всіх необхідних заходів для забезпечення стійкого режиму припинення вогню». Вона наголосила, що рішення прийнято з урахуванням вчорашніх телефонних перемовин лідерів Нормандської четвірки, пише Політик посилаючись на Міст.

Учасники засідання підтвердили свою повну відданість безстроковому припинення вогню у зв’язку з надходженням навчального року, починаючи з опівнічної пори 25 серпня.

З метою належного спостереження за дотриманням «режиму тиші», сторони також зобов’язуються організувати надійний і безпечний доступ Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці у Європі (СММ ОБСЄ) по всій території України, відповідно до її мандату. При цьому українська делегація рішуче вимагає від ОРДЛО припинити агресію і погрози щодо міжнародних спостерігачів і покарати винних у загибелі працівника СММ ОБСЄ у квітні 2017 року

Be First to Comment

Залишити відповідь