Press "Enter" to skip to content

Справу Гонтарєвої перенаправили з прокуратури до поліції

За словами прокурора, спочатку справу направили в прокуратуру Києва, а потім в міську поліцію

Кримінальне провадження за фактом можливої причетності голови Нацбанку Валерії Гонтаревої до махінацій з активами ліквідованих банків, доручили для розслідування Слідчому управлінню Національної поліції Києва.

Про це «Українським новинам» повідомив ініціатор кримінального провадження, прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко, пише Політик посилаючись на Главком.

За його словами, спочатку справу направили в прокуратуру Києва, а потім в міську поліцію.

«Справу, яку відкривало НАБУ і в матеріалах якої фігурує голова Національного банку і директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізосіб, спустили для розслідування до Слідчого управління Нацполіціі міста Києва. Тепер я з ними веду переписку» – заявив Куценко.

За словами прокурора, це «вказує на те, що «справу Гонтаревої» вирішили злити і дозволити їй уникнути кримінальної відповідальності».

Куценко планує повідомити про цю проблему своєму керівництву і подати рапорт на ім’я Генерального прокурора, в якому викладе свої доводи, висловивши надію на його підтримку.

Також, він повідомив про підготовку нового матеріалу, який може вказувати на факти порушень з боку керівництва Нацбанку і Фонду гарантування вкладів.

Як відомо, у січні 2017 року НАБУ почало досудове розслідування щодо глави НБУ Валерії Гонтаревої і директора-розпорядника ФГВФО Костянтина Ворушиліна за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.365-2  КК («зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги»).

У серпні Печерський районний суд міста Києва зобов’язав Генеральну прокуратуру України відновити слідство проти екс-голови Нацбанку Валерії Гонтаревої.

Зазначається, що рішення про закриття кримінального провадження слідчий ГПУ ухвалив необґрунтовано.

Be First to Comment

Залишити відповідь