Press "Enter" to skip to content

Україна та Угорщина домовились про спільну роботу над скандальним законом “Про освіту”

Україна домовилася із Угорщиною про спільну роботу над механізмом імплементації закону “Про освіту”.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, про це міністр закордонних справ Павло Клімкин заявив в ході спільного брифінгу з міністром освіти і науки України Лілією Гриневич та міністром людських ресурсів Угорщини Золтаном Балогом в четвер у Києві, пише Політик посилаючись на ЄП.

“Головна ідея в тому, що ми будемо разом працювати, спільно, на підставі нашої домовленості, працювати над механізмом імплементації цього закону, і ми, звичайно, до кінця перехідного періоду повинні досягти спільної домовленості”, – заявив Клімкін.

Нагадаємо, прийняття закону “Про освіту” викликало протести з боку Угорщини, Румунії, Болгарії, Польщі та Греції.

Зокрема, уряд Угорщини вирішив блокувати всі подальші рішення Європейського союзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною.

Також президент Румунії Клаус Йоханніса в телефонній розмові з президентом України Петром Порошенко заявив, що його візит в Україну, який повинен був відбутися в жовтні і який був відкладений румунською стороною через прийняття закону, “відбудеться після усунення проблем, викликаних вказаного нормативного акта” .

При цьому Україна і Польща підпишуть декларацію про гарантії представникам польської меншини здобуття повної загальної середньої освіти в польських школах в Україні рідною мовою з послідовним збільшенням частки предметів, що викладаються українською мовою.

Be First to Comment

Залишити відповідь