Press "Enter" to skip to content

Президент України Порошенко звернувся до румунського колеги через закон про освіту

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом, в ході якої, зокрема, обговорювався прийнятий в Україні Закон Про освіту.

Як повідомляє прес-служба глави держави, мова йшла зокрема про захист мовних прав національних меншин, пише Політик посилаючись на НВ,

Відзначається, що президент Румунії підтвердив незмінність підтримки територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України.

Порошенко запросив свого колегу приїхати з робочим візитом до України.

Нагадаємо, прийнята в Україні освітня реформа викликала критику Угорщини, Румунії та Молдови.

Особливо жорстку позицію щодо української реформи освіти зайняла Угорщина. Міністр закордонних справ Угорщини Сійярто вирішив ініціювати обговорення української реформи освіти на засіданні Ради асоціації Україна-ЄС. Засідання Ради заплановано на 8 грудня 2017 року.

Пізніше глава представництва України при ЄС Микола Точицький заявив, що Угорщина не зможе підняти освітній питання на сесії Ради асоціації Україна-ЄС без згоди Києва.

На думку глави українського Міносвіти Лілії Гриневич, Угорщина направила значні сили і ресурси на поширення неправдивої інформації про мовну норму українського закону про освіту.

Be First to Comment

Залишити відповідь