Press "Enter" to skip to content

Справа з проривом Саакашвілі: на допит викликали п’ятьох нардепів – речник МВС

Кільком народним депутатам України направлено повідомлення про виклики на допити у справі щодо подій на пункті пропуску “Шегині” 10 вересня.

Про це поінформував речник МВС Артем Шевченко 12 вересня під час брифінгу, повідомляє Політик посилаючись на інформацію кореспондента Укрінформу.

“Кільком народним депутатам у належний спосіб і належному порядку направлені повідомлення про виклики для проведення необхідних слідчих дій”, – сказав Шевченко.

Він уточнив, що мова йде про народний депутатів Юлію Тимошенко, Сергія Власенка, Юрія Дерев’янка, Павла Костенка та Дмитра Добродомова, які 10 серпня незаконно перетнути українсько-польський кордон з екс-головою Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі.

Як повідомлялось раніше, 12 вересня за фактами подій, що мали місце 10 вересня на пункті пропуску “Шегині”на українсько-польському кордоні, поліція Львівської області затримала п’ятьох активних учасників тих подій, які, зокрема, застосовували фізичне насильство до службовців ДПСУ.

12 вересня у Львові Саакашвілі зачитали протокол про права та про адмінпорушення.

10 вересня Саакашвілі прибув до України, фактично здійснивши разом з кількома народними депутатами прорив державного кордону у пункті пропуску “Шегині”.

Нацполіція відкрила провадження щодо прориву держкордону Саакашвілі та депутатами за двома статтями – про незаконне переправлення через державний кордон України і опір правоохоронцям.

Be First to Comment

Залишити відповідь