Press "Enter" to skip to content

40 нардепів можуть позбавити депутатської недоторканності – список

На сьогоднішній день Генеральна прокуратура і Спеціалізована антикорупційна прокуратура плідно працюють над новим списком нардепів, з яких можуть зняти недоторканність. Під пильним поглядом правоохоронців – 40 народних обранців.

Про це пише “Апостроф” посилаючись на джерело в ГПУ, передає “Народна правда”.

Зараз в цьому списку імена 40 депутатів з різних фракцій, в діяннях яких попередньо проглядаються ті чи інші правопорушення. Так, в планах ГПУ і САП – подати до Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи ВРУ хоча б 10 подань.

“Серед відомих прізвищ у списку є Сергій Лещенко (“Блок Петра Порошенко”), Віктор Чумак (позафракційний), Наталія Королевська (“Опозиційний блок”), Ігор Мосійчук ( Радикальна партія Олега Ляшка), В’ячеслав Богуслаєв (“Воля народу”), Андрій Лозовий ( Радикальна партія Олега Ляшка), Микола Скорик ( “Опозиційний блок”). Чи будуть на них подання, поки невідомо, Генпрокуратура збирає докази”, – розповів співрозмовник.

Крім того, в список знову потрапив Максим Поляков ( “Народний фронт”), за яким готують повторне подання про надання згоди парламенту на арешт, враховуючи, що Поляков ігнорує рішення суду про носіння електронного браслета. Також в ГПУ виявила новий факт про незаконне збагачення нардепа, що може призвести не до повторного, а вже до нового подання.

Віктор Чумак, у справі якого ГПУ збирає докази, не виключив, що може потрапити в “десятку”. При цьому він проти зняття недоторканності з себе виступати не буде.

Також джерело повідомило, що за Мосійчука і Полякова подання будуть з ймовірністю 99,9%.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада проголосувала за зняття недоторканності з Михайла Добкіна.

Також депутати позбавили недоторканності екс-секретаря Київради Олеся Довгого з депутатської групи «Воля народу», а також двох фігурантів «бурштинової справи» – Максима Полякова та Борислава Розенблата.

Be First to Comment

Залишити відповідь