Press "Enter" to skip to content

Гринчак запевнив, що Росія передумала наступати на Україну

За словами заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака, Росія дійсно стягнула війська на кордон з Україною. Втім, для порівняння, в 2014 році на кордоні перебувало близько 100 тис. військових РФ, тоді як зараз їх там близько 40 тис.

Про це Юрій Гримчак розповів в інтерв’ю виданню Апостроф, інформує “Політик“.

“Зараз на кордоні близько 40 тисяч. Плюс ще 5-10 тисяч, які перебувають на території ОРДЛО. Теж багато. Але це не ті сили, які можна застосувати для серйозного наступу. Провокацію влаштувати на будь-якому відрізку фронту вони можуть. Але для серйозного наступу сил мало”, – зокрема сказав Гримчак.

Крім того він надав своє пояснення інформації про те, що Росія починає будувати украплення на кордоні. На думку Гримчака, це говорить скоріше не про можливий наступ, а про те що в РФ готуються стримувати бойовиків з території ОРДЛО.

Нагадаємо, на думку заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака, внаслідок міжнародного тиску у Росії виникли щонайменше дві основні причини для виходу з військового протистояння на Донбасі. Висновки Гримчака базуються на Протоколі про виконання Мінських угод який було прийнято у 2015 році у лютому.

Нагадаємо, раніше Юрій Гримчак заявив, що Росія відходить з Донбасу. Високопосадовець заявив, що на окупованих територіях спостерігається відведення Росією військової техніки та цінного військового майна.

Нагадаємо, президент РФ В.Путін зробив несподівану заяву про введення миротворчої місії ООН на окупований Донбас. При цьому Путін  зазначив ряд своїх умов.

Be First to Comment

Залишити відповідь