Press "Enter" to skip to content

План “Котел” в Авдіївці провалився, росіяни переходять до вуличних боїв, – експерт

Нова м’ясорубка вуличних боїв, як у Бахмуті, – зовсім не те, на що розраховував Путін, але іншого росіянам не залишається.

Головною метою російського наступу під Авдіївкою було створення “котла” і оточення українського гарнізону. Цей план провалився і тепер РФ змушена вести міські бої. Про це заявив військовий оглядач Олександр Коваленко, інформує ПОЛІТИК

“Російському плебсу дуже подобаються історії про “котли”, для них це немов показник успішності наступу. Російській пропаганді та особисто Путіну в Авдіївці потрібен був “котел” і у вересні генерали РОВ змалювали йому можливість оточення маленького містечка, що залежить всього лише від однієї логістичної артерії”, – говорить аналітик.

Коваленко підкреслив, що замість оточення українських військ за 2-3 дні, російська армія загрузла в кривавому багатомісячному наступі. Замість швидкого прориву полями за містом росіяни зараз змушені пробиватися в саму Авдіївку та у вуличних боях просуватися до Індустріального проспекту – продовження траси 0542, по якій забезпечується український гарнізон.

“Але перспектива захоплення Авдіївки в межах міських боїв не те, чого хотів Путін, не те до чого готували російську пропаганду. Не це планували його генерали. Але іншого варіанту у них зараз просто немає. І вони будуть його дотискати за всяку ціну. Головне, щоб ці процеси з нашого боку були контрольованими, й передбачувано-фатальних сценаріїв для Авдіївського гарнізону не виникало апріорі”, – зазначає Коваленко.

Be First to Comment

Залишити відповідь