Press "Enter" to skip to content

путін зіткнувся з дилемою авторитарного режиму на тлі війни проти України: в ISW пояснили, що відбувається

Російський авторитарний режим не дозволяє Кремлю отримувати достовірну інформацію щодо ситуації на полі бою в Україні. Міністерство оборони рф навмисне приховує реальну інформацію від диктатора володимира хуютіна, розповідаючи лише про “успіхи” окупаційної армії.

Тому найвищому політичному керівництву РФ доводиться отримувати інформацію від воєнних кореспондентів та пропагандистів, які бувають на фронті. Про це йдеться у аналітиці Інституту вивчення війни, передає OBOZ.UA, інформує ПОЛІТИК.

В ISW зазначили, що путінський авторитарний режим систематично заважає Кремлю отримувати точну інформацію про військово-політичні реалії в Росії і, зокрема, ситуацію на полі бою. Пропагандист сергій колясніков поскаржився, що чиновники навмисне приховують від Путіна реальну інформацію про російсько-українську війну.

Варто зазначити, що ще 2004 року путін створив консультативний інститут громадянського суспільства під назвою “Громадська палата Росії”. За задумом Кремля члени цієї організації мали стежити за діяльністю місцевих органів влади, щоб надавати негативну, але точну інформацію “нагору”. Проте представники цієї організації вирішили зберігати мовчання – так само, як і чиновники, за якими вони були обрані слідкувати.

Наступна подібна спроба відбулася у 2011 році. Тоді кремлівський диктатор вигадав “загальноросійський народний фронт” і поставив аналогічні завдання. Але і ця ініціатива не мала успіху, адже представники організації почали слідувати стопами “Громадської палати Росії”.

При цьому російські пропагандисти скаржаться, що міноборони РФ унеможливило відвідування передової лінії для військових кореспондентів і урядовців. Тому Кремль може бачити реалії про поле бою лише з акаунтів волонтерів та пропагандистів. Аналітики прогнозують, що у зв’язку з цим Кремль навряд чи піддаватиме жорсткій цензурі Telegram-канали. В ISW наголосили, що кремлівським чиновникам не вдалося налаштувати путіна проти величезної спільноти пропагандистів, які критикують бюрократію і водночас підтримують диктатора та його військові дії в Україні.

Be First to Comment

Залишити відповідь