Press "Enter" to skip to content

Окупанти небезпечно просунулися під Авдіївкою: розумним рішенням буде виведення українського гарнізону, – Дикий

Також екс-командир роти “Айдару” розповів про співвідношення сил і втрат на цій ділянці  фронту.

Співвідношення сил на Авдіївській ділянці фронту наразі становить 1 до 20. Попри таку перевагу, російські окупаційні війська зазнають рекордних втрат. Про це розповів військовий аналітик, ветеран АТО, колишній командир роти батальйону “Айдар” Євген Дикий, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

“На одного нашого захисника – 20 орків. Ідуть саме на мʼясні штурми, в “бахмутському” стилі. Співвідношення втрат перевершило всі рекорди цієї війни. Якщо в Бахмуті було співвідношення втрат десь 1:7–1:8 на нашу користь, то в Авдіївці ще в грудні було 1:10, наразі – 1:12. За кожного нашого захисника лягає 12 орків. В цьому сенсі, як це не страшно казати, бої за Авдіївку для нас однозначно є вигідними. Там перемелюється дуже значна кількість росіян”, – пояснив Євген Дикий.

Він додав, що українські захисники виконують “фантастично важку роботу”, але роблять це ефективно, про що свідчать ворожі втрати.

“Але згадаємо, що співвідношення сил на ділянці – 1:20. За кожного загиблого нашого лягає 12 орків, але ж 8 проходять далі”, – наголосив Дикий.

Одна з причин цього – дефіцит снарядів. Проте така ситуація спостерігається по всьому фронту, оскільки снаряди “не завезло не наше командування, а, на жаль, не завезли союзники”, пояснив ветеран АТО. За словами Дикого, в Авдіївці ситуація вже доволі критична – бракує і снарядів, і 122-мм мін.

“Таким чином, навіть це співвідношення 1:12, та кількість орків, яких наші кладуть, – це значною мірою саме в ближньому бою”, – констатував він.

Однак через нестачу снарядів триматися без артилерії дуже важко. Через це під Авдіївкою фіксується небезпечне просування з боку російських окупаційних військ.

“На жаль, там є одне дуже небезпечне просування в бік до траси. Я неодноразово казав, що взяти штурмом саму Авдіївку, зокрема Коксохім, – це практично нереальна для орків задача, скільки б вони не поклали. Але вразливим місцем є траса, яка йде через Орлівку. Вона прострілюється вже давно”, – уточнив він.

За словами Дикого, протягом останніх днів росіяни достатньо серйозно наблизилися до цієї траси. Якщо ворог її перебʼє, “єдиним розумним рішенням буде виведення гарнізону”.

“Хоча я не дотичний до рішень командування, але я абсолютно переконаний, що ніхто не буде лишати їх там в оточенні. Якщо, не дай Боже, не вдасться втримати трасу, тоді, звичайно, єдиним розумним рішенням буде відійти. Тим більше зараз уже є куди відходити. Другу лінію оборони інтенсивно будують. Не повториться ситуація як із Бахмутом, коли частини, які відходили, мусили самі ж одразу окопуватися на нових місцях”, – резюмував він.

Be First to Comment

Залишити відповідь