Press "Enter" to skip to content

“М’ясо” замінили “залізом”: Росія намагається захопити Лиман новою комбінацією у штурмах, – ЗСУ

Російські окупанти змістили свою увагу з Куп’янського на Лиманський напрямок, де зараз відбуваються масовані атаки.

Про це в ефірі телемарафону сказав старший лейтенант, начальник служби зв’язків з громадськістю 21-ї ОМБР Сергій Дібров, інформує ПОЛІТИК з посиланням на УНІАН.

Він зазначив, що протягом останнього тижня відбулася активізація ворога на Лиманському напрямку.

“Ми бачимо дещо нову тактику, яку раніше не спостерігали. Всі чули про “м’ясні штурми”, коли росіяни кидають, умовно кажучи, в атаку 100, по суті самогубців, сподіваючись, що кілька десятків, які виживуть десь зможуть закріпитися. Зараз ми спостерігаємо фактично такі ж “м’ясні штурми”, але із застосуванням бронетехніки – тобто велика кількість танків, бойових машин піхоти, бронемашин рухається в наш бік в сподіванні, що не всіх ми встигнемо знищити і якісь з них дійдуть до рубежів і закріпляться. Це приводить до величезних втрат бронетехніки – тепер на м’ясо вони пускають власне залізо”, – наголосив Дібров.

За його словами, російські окупанти протягом тижня-двох накопичили ударний кулак, яким зараз намагаються “нас пробити” за тою тактикою, яка для них є звичною. При цьому додав, що, ймовірно, хтось дав команду до певної дати взяти якісь рубежі, але якою ціною це буде нікого не цікавить.

Дібров розповів, що ворог посилив угруповання, яке стоїть в районі Лиману, це може загрожувати місту.

“Для них місто Лиман дуже важливе, болюче через втрату його  рік тому”, – зазначив він.

Також начальник служби зв’язків з громадськістю ОМБР розповів, що на Лиманському напрямку, за інформацією Сил оборони та даними, які отримані від полонених, стоїть кадрова російська армія – мотострілецькі полки.

Дібров зазначає, що, скоріш за все, переведення трохи уваги з Куп’янського напрямку на Лиманський пов’язано з тим, що ворог сподівається,  що в нас там слабке місце.

“Але наша артилерія, сапери, піхотинці, оператори дронів показують, що він знову помиляється”, – зазначив він.

Be First to Comment

Залишити відповідь