Press "Enter" to skip to content

Житель Донеччини “полював” на позиції ЗСУ

Зловмисник передавав представнику російської розвідки дані про військову техніку та розташування Сил оборони під Авдіївкою.

Служба безпеки затримала ворожого інформатора, який збирав розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони поблизу передової на Донеччині. Про це 14 серпня повідомила пресслужба відомства.

За даними слідства, ворожим інформатором виявився житель Покровська, якого російська воєнна розвідка дистанційно залучила до співпраці на користь РФ. У поле зору агресора він потрапив через регулярні антиукраїнські дописи у забороненій соцмережі Однокласники.

“На початку серпня цього року фігурант отримав від свого російського “куратора” першочергове завдання – виявити бойові позиції реактивної та ствольної артилерії ЗСУ на Авдіївському напрямку. Також поплічник агресора приховано фіксував кількість та види важкої бронетехніки українських військ, яка рухалась на передню лінію східного фронту”, – зазначили в СБУ.

Крім того, він “зливав” російській спецслужбі інформацію про наявність захисних інженерних споруд поблизу місцевих залізничних станцій та мостів.

У “звітах” російській спецслужбі інформатор детально описував об’єкти спостереження та їхню геолокацію з прив’язкою до місцевості.

Чоловіка затримали “на гарячому”, коли він здійснював дорозвідку місцевості поблизу одного з інфраструктурних об’єктів. Йому повідомлено про підозру у наданні збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Зараз зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує до 15 років тюрми.

Be First to Comment

Залишити відповідь