Press "Enter" to skip to content

Радіація не питає, хто нейтральний. Україна інформує світ про плани Росії щодо ЗАЕС

Запорізькій атомній станції. Світ повинен знати про ті плани, які готує окупант, бо саме Росія зараз є глобальним центром цинізму.

Про це повідомляє ПОЛІТИК з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського.

“Провели брифінг для країн-партнерів щодо ситуації на Запорізькій атомній станції. Були представники країн “Великої сімки”, “Великої двадцятки”, представники міжнародних організацій”, – йдеться у заяві.

За його словами, від Головного управління розвідки Міноборони України, команди Офісу президента та дипломатів була надана інформація.

“Наш принцип простий: світ повинен знати про те, що готує окупант. Кожен, хто знає, – має діяти. Кожен, хто знає, має діяти. Звичайно, після російського теракту на Каховській ГЕС та свідомих ударів терористів по інших дамбах та енергетичних обʼєктах уже давно ні в кого у світі не має бути якихось ілюзій щодо Росії“, – додав Зеленський.

Радіація не питає, хто нейтральний

Президент сказав, що Україна продовжить інформувати партнерів, також буде надана інформація і тим країнам, які вдають певну нейтральність навіть зараз.

Радіація не питає, хто нейтральний, і може досягти будь-кого у світі. Відповідно, будь-хто у світі зараз може допомогти, і що робити – цілком відомо”, – сказав президент.

Зеленський додав, що саме Росія зараз є глобальним центром цинізму, і звідти може надійти будь-який наказ на будь-яке зло, яке вони розраховують замаскувати під ту чи іншу катастрофу. Світ має достатню силу, щоб запобігти будь-яким радіаційним інцидентам і тим більше – радіаційній катастрофі. Всі розуміють, що розвідки різних країн можуть давати відповідні сигнали, можуть тиснути і це потрібно.

Деокупація ЗАЕС

“Потрібна повна деокупація Запорізької атомної станції. І будь-хто, хто заплющив очі на окупацію Росією такого обʼєкта, на мінування Росією території та споруд атомної станції, фактично сприяє не одному лише цьому російському злу, а терору загалом”, – додав президент.

Росія готує теракт на ЗАЕС

Сьогодні Зеленський повідомив, що російські окупанти можуть роздумувати над вчиненням терористичного акту з викидом радіації на Запорізькій АЕС.

“Розвідка отримала інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній станції – терористичного акту з викидом радіації. Вони все підготували для цього”, – сказав президент.

Be First to Comment

Залишити відповідь