Press "Enter" to skip to content

Український актор показав, як рятував тварин із затопленої Херсонщини

Російські загарбники підірвали ГЕС 6 червня 2023 року, о 02:50, більша її частина знищена та з часом повністю затоплена.

Український актор Олексій Суровцев показав як рятував тварин, які опинилися у водній пастці внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Відповідний ролик він оприлюднив в Instagram.

За його словами, він разом із командою волонтерів вирушив у селище Федорівка, адже більшість вирушила до Херсона і вийшло так, що волонтерів стало більше, ніж мешканців міста.

“На кожній вулиці утворювалися тянучки із лодок, які поліція перестали випускати на воду тому, що вони тільки заважали ДСНС виконувати свої професійні обовʼязки. Тому користі від нас там не було б. Проте жителі Федорівки дуже потребували нашої допомоги, бо всі забули, що ж багато затоплених сел, з такими ж людьми і тваринами. Ми привезли майже три тонни гуманітарки, яку ми зібрали завдяки вам”, – поділився актор.

Також Олексій Суровцевдодав, що ситуація в регіоні доволі складна, адже пересуватися можна лише на човнах і шукати тварин у таких умовах дуже важко.

“Знайти тварин було складно, але все ж таки нам вдалося виловити заляканих, покинутих на призволяще хвостиків. Декілька песиків, котики, їжачок, який із останніх сил тримався за паркан лапками, перебуваючи в воді, та пару білих нутрій, які хоч і вміють плавати, але сиділи знесилені і навіть спочатку не ворушилися. До свого притулку я забрав сім найважчих котиків. Теперь будемо лікувати. Інших тварин передали до місцевих притулків”, – підсумував він.

Be First to Comment

Залишити відповідь