Press "Enter" to skip to content

Головний храм УПЦ МП у Львові вирішив перейти до ПЦУ

Заступник голови Львівської облради Юрій Холод зазначив, що храм відтепер називатиметься на честь Святого Юрія Побідоносця.

Прихожани Свято-Георгіївського кафедрального собору УПЦ МПО у Львові нині ухвалюють рішення про перехід до Православної церкви України (ПЦУ). Про це голова Львівської обласної військової адміністрації (ОВА) Максим Козицький повідомив у Telegram.

“Церква на вулиці Тараса Бобанича у Львові. Зараз у храмі ставлять остаточну крапку в існуванні тут так званого московського патріархату. Прихожани приймають рішення про перехід до ПЦУ. Сподіваюся, вже найближчим часом ця церква стане Гарнізонним храмом ПЦУ”, – наголосив голова військової обладміністрації.
Заступник голови Львівської облради Юрій Холод на своїй Facebook-сторінці заявив, що відтепер храм називатиметься на честь Святого Юрія Побідоносця.
Крім того, він додав, що невідомі молоді люди намагаються влаштувати провокації у храмі.
“Кілька молодих людей займаються провокаціями, кажуть, що вони від Філарета, деякі із Рівненської області”, – зазначив чиновник.
Міський голова Львова Андрій Садовий на своєму Telegram-каналі напередодні заявив, що все ж таки існують проблеми з передачею майна.
“Майно належить релігійній громаді, яка на словах зрікається МП. Тому тут є два варіанти: офіційно стати Українською церквою, або ж пройти процес націоналізації. Усі необхідні для цього документи вже підготовлені”, – наголосив він.

Be First to Comment

Залишити відповідь