Press "Enter" to skip to content

ОБСЄ заявило, що у Мінську проходили перемовини стосовно “особливого статусу” окремих регіонів Донбасу

За словами Сайдіка, після перерви Тристороння контактна група “зважилася дати новий імпульс” роботі ОБСЄ.

Спеціальний представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік заявив, що політична підгрупа обговорювала забезпечення особливого статусу окремих районів Донеччини та Луганщини. Таку заяву він зробив за підсумками засідання ТКГ в Мінську, передає Політик посилаючись на 5 канал.

“Після літньої перерви і початку нового навчального року, я відчуваю, Тристороння контактна група зважилася дати новий імпульс нашій роботі, щоб гарантувати населенню якомога більш спокійну осінь”, – заявив Сайдік.

З його слів, на засідання у середу, 6 вересня, робоча група з економічних питань обговорила можливе покращення механізму оплати за водопостачання в ОРЛО. Також торкнулися необхідності захисту низки об’єктів “життєво важливої інфраструктури” у зоні АТО.

Як додав Сайдік, триває і обговорення обміну заручниками. Також він зазначив, що дискусія політичної підгрупи була спрямована на обговорення питань реалізації особливого статусу окремих районів Луганської та Донецької областей відповідно до Мінських домовленостей.

Be First to Comment

Залишити відповідь