Press "Enter" to skip to content

Новий міністр оборони Німеччини приїде до України

Борис Пісторіус має намір здійснити свій перший візит до “кризового регіону” незабаром.

Новий голова Міноборони Німеччини Борис Пісторіус відвідає Україну незабаром. Про це він сказав під час відвідування операційного центру Бундесверу у землі Бранденбург, який займається закордонними місіями, повідомляє Укрінформ у понеділок, 30 січня.

“Найближчим часом відбудеться мій візит до України”, – сказав Пісторіус, не уточнивши дату, але зазначивши, що це буде перший візит до “кризового регіону”.
Під час спілкування з журналістами він назвав питання надання ЗСУ літаків “гіпотетичним” на цей час. Він заявив, що не відповідатиме на гіпотетичні питання, при цьому послався на канцлера Шольца, який заявив днями, що про постачання бойових літаків Києву на сьогодні не йдеться.
Німецькі політики від початку війни неодноразово відвідували Україну. Про їх візити повідомляється з міркувань безпеки, коли вони вже перебувають на території України. Попередниця Пісторіуса Крістіні Ламбрехт побувала в Одесі на початку жовтня 2022 року. Тоді їй двічі довелося спускатися в укриття через повітряну тривогу.

Be First to Comment

Залишити відповідь