Press "Enter" to skip to content

П’ять країн готові передати Україні танки – Кулеба

Дві з них – Польща та Фінляндія – це зробили гласно, ще три чекають на дозвіл від Німеччини, як країни-виробника.

Вже п’ять країн готові передати Україні танки Leopard. Про це заявив у п’ятницю, 13 січня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у відео, опублікованому ним у Instagram.

За його словами, крім Польщі та Фінляндії ще три країни непублічно погодилися передати Україні західні танки Leopard 2, якщо на це буде дана згода Німеччини як країни-виробника.
Кулеба заявив, що Україна знаходиться “об’єктивно за півкроку від вирішення теми танків”.
“Французи завдали першого, скажімо так, удару по цій стіні з легкого колісного танка… Французи – молодці, вони зробили перший крок. Потім – поляки… Але обіцянка Leopard – це другий такий крок. Він спонукав інші країни, які до цього сиділи тихо і шепотіли нам, що готові передати Leopard, виходити і говорити: ми в принципі теж готові це зробити”, – сказав міністр.
Як приклад глава МЗС навів Фінляндію, де вже заявили про готовність надати Україні партію танків, хоч і невелику з огляду на загрозу з боку Росії.
“А я знаю ще принаймні три країни, які готові це зробити, але ще про це не говорять, бо хочуть про це сказати вголос, тільки коли будуть стовідсотково впевнені, що німці вийдуть і скажуть: ми за”, – додав Кулеба.
Пізніше він уточнив, що разом із Польщею та Фінляндією “ми маємо вже п’ять країн, які готові передавати (танки), але чекають на вирішення питань з Німеччиною”.

Be First to Comment

Залишити відповідь