Press "Enter" to skip to content

У Молдові відреагували на погрози РФ

Молдовське МЗС відповіло на слова заступника міністра закордонних справ РФ Михайла Галузіна про те, що Кишиневу загрожує “катастрофа”.

Молдова – миролюбна та нейтральна держава. Однак нейтралітет “не означає самоізоляцію, демілітаризацію чи байдужість до того, що відбувається у світі”. Про це заявив представник МЗС Молдови Даніель Воде на своїй Facebook-сторінці у суботу, 24 грудня.

У такий спосіб він відреагував на погрози з боку Росії. Зокрема, йдеться про те, що заступник міністра закордонних справ РФ Михайло Галузін заявив, що активізація співпраці Молдови та НАТО “наближає країну до катастрофи”.
“Ми зацікавлені у зміцненні нашої стійкості, зокрема і через НАТО – найсильніший військово-політичний альянс у світі”, – наголосив представник МЗС Молдови.
Він також додав, що ця співпраця є прозорою і ґрунтується на загальновідомих рамкових засадах.
“На міжнародній арені ми живемо у складному регіоні, який постраждав від грубої агресії Росії проти України, що має драматичні наслідки для нашої держави. Нам потрібна вся солідарність наших друзів для подолання численних гібридних викликів, з якими ми стикаємось. Ми – вільна країна та нам вирішувати, як розвивати нашу країну”, – підсумував молдовський урядовець.

Зазначимо, що Галузін напередодні заявив в інтерв’ю пропагандистському агентству РИА Новости, що “активізація співробітництва Кишинева з країнами НАТО у військовій та військово-технічній сферах є фактором, який більшою мірою підриває безпеку самої Молдови”.

Be First to Comment

Залишити відповідь