Press "Enter" to skip to content

Більшість українців підтримують закриті кордони з РФ – опитування

Лише 11% переконані, що Україна та Росія мають бути дружніми державами без віз та митниць.

Більшість українців (79%) вважають, що між Україною та Росією мають бути закриті кордони з візами та митницями. Про це свідчать результати соціологічного опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), яке проводилося 6 – 20 липня.

Лише 11% респондентів виступають за те, що Україна та Росія мають бути незалежними, але дружніми державами з відкритими кордонами та лише 1% підтримує об’єднання в одну державу.
У прес-релізі дослідження наголошується, що порівняно з періодом перед повномасштабним вторгненням РФ (станом на лютий 2022 року) з 44% до 79% зросла частка тих, хто вважає, що між Україною та Росією мають бути закриті кордони.
З 48% до 11% зменшилася частка тих, хто виступає за “дружні” відносини між країнами, і з 5% до 1% – тих, хто виступає за об’єднання в одну державу.
Графік: kiis.com.ua
Більшість українців виступають за закриті кордони з РФ
У регіональному розрізі переважна більшість (від 86% на заході до 70% на сході) вважає, що між Україною та Росією мають бути закриті кордони з візами та митницями.
Крім того, у всіх регіонах, порівняно з лютим, значно зросла частка тих, хто виступає за закриті кордони.
“Якщо на півдні та сході ще в лютому більшість виступала за “дружні” відносини, то зараз переважна більшість вважає, що між Україною та Росією мають бути візи та митниці”, – зазначили у КМІС.
Графік: kiis.com.ua
Відносини України та Росії у регіональному розрізі
Навіть серед російськомовних українців 52% виступають за закриті кордони, і лише 3% стверджують, що Україні та Росії слід об’єднатися в одну державу.
Графік: kiis.com.ua
Відносини України та Росії у розрізі лінгво-етнічних категорій населення

Be First to Comment

Залишити відповідь